reklama 11B

Třináctá země, v níž vyhrál. V Bahrajnu se jezdí "evropsky", hlásí Lukášek

ikonka

Tomáš Lukášek se v posledních letech etabloval v Kataru, nyní je o jeho služby zájem i v sousedním Bahrajnu. Český žokej se minulý pátek uvedl vítězstvím a dohodl se na pravidelné spolupráci. "Dráha je větší než v Dauhá, jezdí se tu jinak," vypráví.
13.02.2024 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Bahrain Turf Club  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Má na kontě vítězství z destinací jako Katar, Turecko nebo Malajsie. Minulý pátek si český žokej působící v katarských dostizích Tomáš Lukášek poprvé připsal úspěch v Bahrajnu a rozšířil tak počet zemí, v nichž aspoň jednou dokázal triumfovat, na třináct.

Vítězství v 2000 metrů dlouhém Lexus Cupu na čtyřletém Gimmie Shelter navíc úspěšně předznamenalo rozšíření Lukáškova pole působnosti.

"Do Bahrajnu jsem se dostal přes svého trenéra, kterého oslovili s dotazem, jestli bych nechtěl přijet. Měla by z toho být pravidelnější spolupráce, v této sezoně se tam vrátím ještě třikrát. O to větší mám radost, že se mi hned napoprvé podařilo vyhrát, to je na začátek vždy dobré," řekl Tomáš Lukášek serveru Jezdci.cz.

 

Čtěte také: Čtvrté vítězství v Cagnes-sur-mer! Josephino splnil roli favorita

 

Na rozdíl od Kataru se v Bahrajnu běhají dostihy v pátek a této synergie by Lukášek rád využil i v příští sezoně. "V pátek mívám volno, tak to asi využiju na pravidelné hostování v Bahrajnu. Bude to náročné, znamená to jezdit dostihy čtyřikrát v týdnu, ale proč ne. Let z Kataru trvá 45 minut, je to opravdu kousek," vysvětluje.

Hlavní ovál Bahrain Turf Clubu má obvod 2300 metrů a disponuje také 1200 metrů dlouhou přímou dráhou. "Je to větší dráha, než máme v Dauhá. Cílová rovina měří 600 metrů a z toho vyplývá, že se tam jezdí více takovým evropským stylem. Dostihy nejsou tak rychlé a nelze být v nich tak aktivní, jako v Kataru," hodnotí Lukášek.

Vysoké nasazení během Emírova meče

V hlavním působišti se mu letos daří. Dva měsíce před koncem katarské sezony nasbíral 26 vítězství a drží se v elitní pětce šampionátu. "Jsem relativně spokojený. Držím krok s nejlepšími, i když jsem absolvoval o nějakých padesát startů méně než ostatní, protože jsem pár dostihových dnů zmeškal kvůli volnu doma," potvrzuje Lukášek.

Teď už se naplno soustředí na největší mítink sezony, mezinárodní Emírův meč, jehož program je rozprostřen na čtvrtek, pátek a sobotu a zúčastní se ho koně z Japonska, Hongkongu i Evropy.

"Během těch tří dnů mám asi dvacet startů, což je výborné. Nejezdím akorát v největším dostihu pro plnokrevníky, kde je tentokrát málo domácích koní. Mám pár zajímavých angažmá. Vyloženě vítězství nebude snadné, ale pár šancí mám," uzavírá Tomáš Lukášek.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE