reklama 11A

Čtvrté vítězství v Cagnes-sur-mer! Josephino splnil roli favorita

ikonka

Deset koní čtyř různých českých trenérů startovalo na pondělních dostizích v Cagnes-sur-mer. Ostřílený Josephino zvítězil v prodejním dostihu, v jeho sedle byl opět žokej Theo Bachelot. Umístit se dokázali Fine Anyway, Gabon, Totally Gold a Apollon.
12.02.2024 16:33  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Trenérka Ingrid Janáčková Koplíková v pondělí odpoledne oslavila již čtvrté vítězství na zimním mítinku v Cagnes-sur-mer. Po Mandarinovi, Royal Rightovi a Shahbandarovi triumfoval pětiletý Josephino, který pod Theem Bachelotem splnil roli horkého favorita prodejní classe 4 Prix de la Menthe Poivree (1600 m, 16 000 eur).

Hřebec majitelky Jany Dufkové měl optimální průběh blízko špice. V oblouku ušetřil potřebné metry a v cílové roviny přišel podél bariéry s táhlou koncovkou, která se ukázala jako rozhodující.

S kurzem 28:10 běžící Josephino uhájil náskok 1 3/4 na druhého Black Falcona a završil své čtvrté francouzské a celkově páté vítězství kariéry. Ve stejném dostihu vybojoval dotaci ještě pátý Apollon, třetí česká zástupkyně Magical Love skončila desátá.

 

Čtěte také: Hattrick Mauriciuse a Scuderie Aichner v Pise, Lukášek bodoval v Bahrajnu

 

Úspěšné odpoledne trenérky Janáčkové Koplíkové podtrhlo ještě několik umístění ve zbylém programu. Podruhé v českých barvách startující Fine Anyway získala mezi nezvítězivšími tříletými klisnami v Prix de l' Esterel (2150 m, 23 000 eur) druhé místo, 1 3/4 délky za vítězkou Bonny Way, od níž dostávala 2 kilogramy.

Druhý z Ceny zimního favorita Gabon krátce bojoval o vítězství v na trávě odběhnutém maiden Prix des Maures (2150 m, 23 000 eur), ale pod Hugem Besnierem za distancí zeslábl a finišoval třetí se čtyřdélkovou ztrátou na prvního v cíli. Dvojice svěřenců Heleny Blažkové ani tentokrát na konkurenci nestačila a obsadila dvě poslední místa, když se Nizamabad ukázal být lepším Norridora.

Tři koně v českém tréninku se představili i v classe 4 Prix des Lavandes (2400 m, 15 000 eur). Krok s nejlepšími držela pouze čtvrtá Totally Gold, její tréninkoví kolegové Ganibet s L’ Enfant Terrible dotvořili doběh na deváté a desáté příčce. Španělský Defined s Václavem Janáčkem vybojoval třetí peníze.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE