Švédské hvězdy vedou GCL ve Stockholmu. Prague Lions postupují z konce

ikonka

Jak se říká, každý den není posvícení. Prague Lions po vítězství v Cannes zahájili osmé kolo Global Champions League ve Stockholmu průběžnou šestnáctou příčkou. Na opačném konci dílčí výsledkové listiny jsou domácí Stockholm Hearts.
17.06.2022 23:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Silné duo Peder Fredricson v sedle Catch Me Not a Malin Bayard-Johnsson na klisně H&M Indiana udělalo obrovskou radost domácím fanouškům při osmém pokračování parkurové série Global Champions League ve Stockholmu. Páteční část týmové soutěže překonali bez penalizace a v nejkratším součtu časů. 
 
Podobně kvalitní výkony podali ještě členové Rome Gladiators Zoe Conter s Dawa de Greenbay Z a Shaine Breen na koni Z7 Ipswich. Za Stockholm Hearts zaostávali jen o sedm setin sekundy. Další dva celky – Shanghai Swans a Valkenswaard United – inkasovaly pouhý jeden bod za překročení času. S jednou chybou pak postupují Istanbul Sultans, New York Empire a současní lídři tabulky GCL Berlin Eagles. 
 
Prague Lions, kteří jsou po sedmi kolech série průběžně druzí, je tentokrát z vrcholu žebříčku pravděpodobně nesesadí, neboť po úvodní části jsou na posledním šestnáctém místě. Leopold van Asten s VDL Groep Hutch obdržel pět trestných bodů a Pieter Devos na Kannabis van de Bucxtale dokonce jedenáct. Dvojciferné bodové skóre ovšem mělo i dalších pět uskupení. 
 
Bude tak zajímavé sledovat, jak se zamíchá pořadí po druhém kole soutěže. To je na programu v sobotu od 14:55 hodin. V 18:50 pak naváže Grand Prix Longines Global Champions Tour, v níž se rozhodne o osmém držiteli zlaté vstupenky do Super Grand Prix při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL