reklama 11A

Subway Dancer se vrátil do Vichy. Ve Velké ceně dosáhl na dotaci

ikonka

Subway Dancer nevyšel v Grand Prix de Vichy ani letos naprázdno. Ve falešně rozběhnutém dostihu však záhy vypadl z boje o vítězství a Radkovi Koplíkovi nezbylo, než položit ruce. Středeční dostihy ve Francii přinesly i další umístění českých koní.
17.07.2019 22:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Úřadující Kůň roku Subway Dancer ve středu večer potřetí za sebou nastoupil do Grand Prix de Vichy (Gr.3, 2000 m, 80 000 eur). Sedmiletý valach stáje Bonanza sice na loňské třetí místo nenavázal, ale pod Radkem Koplíkem finišoval pátý a dosáhl tak na poslední dotaci.
 
Průběh dostihu nehrál českému zástupci do karet prakticky od prvních metrů. Iniciativy se chopil Christophe Soumillon na hnědákovi Diamond Vendome a postaral se o falešné tempo. Subway Dancer následoval spolu s německým Potemkinem na druhém, třetím místě.
 
Po zatočení do cílové roviny se Koplík na chvíli ocitl vpředu a 500 metrů před cílem nebylo vyloučeno, že vedení udrží, ale třetí z loňského Champion Stakes brzy zeslábl a čtyři z šesti soupeřů se dostali přes něj.
 
Diamond Vendome dotáhl své snažení do vítězného konce, Subway Dancer na něj v cíli ztrácel 5 1/4 délky.
 

Čtěte také: Arcturus má charakter a srdce, říká Holčák o svém desátém vítězi derby

 
Koplík měl v závěru už položené ruce. Na dvojici Royal Julius a Talk Or Listen na současném třetím místě mu chybělo 2 1/2 délek a zároveň měl bezpečných 5 1/2 délky na šestého Potemkina, někdejšího vítěze Prix Dollar.
 
Pro Subway Dancera to byl v letošní sezoně třetí start a druhé dotované umístění po čtvrté příčce z listed Grand Prix de Compiegne.
 
Ve středu se na francouzských drahách zrodila i dvě další česká umístění. Tréninkový kolega Subway Dancera, pětiletý Ultimate Fight ze stáje Václav Slovák, si připsal pod Petrem Foretem třetí místo v Prix de Montreuil Sur Maine (1400 m, 16 000 eur) na závodišti Lion D’Angers.
 
V rámci večerních dostihů ve Vichy se představil čtvrtý ze Starohájskeho kritéria Great Gunnar, který finišoval pátý v prodejním dostihu na 1600 metrů. Zástupce stáje Westminster Race Horses odjezdil Eduardo Pedroza.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE