Sofie Najmanová zakončila závody v Šamoríně třetím vítězstvím

ikonka

V neděli 18. září vyvrcholily mezinárodní závody v Šamoríně, kde potřetí za víkend zvítězila Sofie Najmanová, a to v Grand Prix mladých jezdců. Nikola Bielíková a Vladimír Tretera obsadili druhé a třetí místo v Grand Prix na výšce 150 centimetrů.
18.09.2022 17:15  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Vrcholem mezinárodních závodů v Šamoríně byla tříhvězdová Grand Prix s výškou překážek 150 centimetrů. Českou republiku v této soutěži reprezentovali čtyři čeští jezdci, z nichž dva dokončili bez trestných bodů a postoupili do rozeskakování. Byli jimi Nikola Bielíková s Carisonem a Vladimír Tretera a Gangster V/H Noddevelt. Čisté konto udrželi i ve zkráceném parkuru a časy je zařadily na druhé a třetí místo z celkem čtyř jezdců startujících v rozeskakování. Vítězem se stal Frank Schuttert s koněm Gream. Další dva čeští jezdci, Aleš Opatrný a Marek Klus, v základním parkuru jednou chybovali a zařadili se na šesté a osmé místo výsledkové listiny.
 

Psali jsme: Najmanová, Kovářová a Písařík přidali další tři vítězství ze Šamorína

 
Velmi vydařený víkend prožívala Sofie Najmanová, která si v neděli připsala třetí vítězství. Tentokrát se jednalo o Grand Prix mladých jezdců a soutěž se jela na výšce 140 centimetrů s rozeskakováním. Do toho postoupily tři české jezdkyně. I v tom předvedla bezchybný výkon Sofie Najmanová s Nativiem van het Leliehof a nejrychlejší čas jí zajistil vítězství. Druhou nejlepší jízdu předvedla opět reprezentantka České republiky, Mariana Michlíčková. Ta sedlala koně Dalton de Tiji. Do rozeskakování se probojovala i Nyna Bartoňková, ta se však po jedné chybě musela spokojit s šestým místem. V juniorské Grand Prix se na pátém místě po jedné chybě umístila Laura Najmanová s klisnou Cocolina Z.
 

Čtěte také: Úvodní závodní den v Šamoríně byl vítězný pro tři české jezdce

 

Sofie Najmanová ke svému působení v Šamoríně poskytla krátký komentář: „V Šamoríně jsem závodila již druhý týden, který byl výsledkově sice úspěšnější, ale spokojená jsem i s bezchybnou jízdou v Poháru národů předešlý víkend. Měla jsem na těchto závodech celkem čtyři koně, dva mladé a dva starší pro soutěže mladých jezdců, ve kterých se perfektně doplňovali a Jayden zvítězil v sobotu, s Nativiem se mi podařilo vyhrát v nedělní Grand Prix.“
 
„Tento týden mi parkury přišly podstatně náročnější, než tomu bylo ten minulý. Finále pro šestileté koně bylo opravdu technických 130 centimetrů, stejně tak byly náročnější i kurzy pro mladé jezdce, i když nebyla velká obsazenost. V soutěži startovalo vždy okolo dvaceti dvojic,“ popsala Sofie Najmanová obtížnost soutěží. Náročnější byl druhý týden závodů i kvůli výraznému ochlazení a povětrnostním podmínkám, které jezdce potrápily. „Byla velká zima, jeden den dokonce pršelo a o víkendu foukal velmi silný vítr, takže bylo náročné udržet koně v pohodě a v klidu. Například některým mým soupeřům popadaly na kolbišti skoky, někdy i celá kombinace. Ale je to něco, s čím musíme všichni počítat, mně se závody vydařily na jedničku a doufám, že takhle budeme pokračovat i nadále,“ uzavírá mladá jezdkyně.
 
Foto: poskytla Sofie Najmanová