reklama 11C

Prewitt poprvé vítězný. Českým koním se v pátek dařilo v Compiegne

ikonka

Pátým letošním vítězem trenéra Václava Luky ve Francii se stal tříletý Prewitt ze stáje Leram. S Bauyržanem Murzabajevem ovládl maiden na 1600 metrů. Právě Murzabajev následně překazil bošovické centrále double. Dotované umístění získal i Lokotrans.
13.10.2023 18:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Na devátý pokus se vyčlenil z řad nezvítězivších hnědák Prewitt. Spolehlivý valach stáje Leram, který při předchozích osmi startech ve Francii jen jednou neskončil na dotované pozici, se v pátek odpoledne prosadil v maiden Prix de l' Etang de l' Etot (1600 m, 22 000 eur) na závodišti Compiegne a postaral se o pátý letošní francouzský triumf trenéra Václava Luky.

Pod Bauyržanem Murzabajevem porazil na měkké dráze čtveřici soupeřů poté, co byl další bošovický zástupce Big Gray škrtnut kvůli zranění při transportu. Někdejší německý a český šampion měl po startu s chtivým hnědákem plné ruce práce, ale podařilo se mu ho udržet na průběžné druhé pozici a před distancí nasadil k útoku. Nicméně rozhodnuto nebylo až do posledních metrů, v cíli měl Prewitt k náskok krátké hlavy.

 

Čtěte také: Akcelerace jako z jiného světa. Neporažený Ace Impact ukončil kariéru

 

Stáj Leram sahala v Compiegne po double, ale další příslušnici tříletého ročníku Sunshinefled chybělo v Prix Eulalie (1400 m, 23 000 eur) tři čtvrtě délky na vítězného Aristocrazy, kterého odjezdil Bauyržan Murzabajev. Výborně běžící Sunshinefled s Mickaelem Barzalonou doběhla druhá a připsala si druhé umístění v barvách svého současného majitele.

Ze zbylých českých zástupců na pátečním mítinku se umístil ještě Bolshkinov ze stáje Lokotrans, jenž bral pátou příčku v prodejní Prix de Remy (1800 m, 23 000 eur). Pod Hugem Besnierem zaostal o asi 5 3/4 délky za vítězem.

Mezi tříletými nezvítězivšími na 1600 metrů doběhla Bint Al Jnob sedmá, následovaná osmou Miurou. Ostřílený Ultimate Fight si počínal aktivně v classe 3 Prix de Vieux Moulin (1400 m, 23 000 eur), ale v cílové rovině začal ztrácet a Enzo Crubet ho za distancí nechal docválat do cíle na posledním dvanáctém místě.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE