reklama 11B

Prague Lions byli v Londýně sedmí. Stockholm Hearts si v GCL polepšili

ikonka

Již dvanácté kolo parkurové série Global Champions League proběhlo v Londýně. Anna Kellnerová tentokrát startovala pouze mezi jednotlivci a tým Prague Lions skončil na sedmé příčce. Vyhráli Stockholm Herats, kteří lvy v žebříčku týmů GCL přeskočili.
12.08.2023 21:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Dvanáctou zastávkou parkurové série Global Champions se stal druhý srpnový týden Londýn. V historickém areálu Royal Hospital Chelsea se v sobotu uskutečnila týmová soutěž GCL, do níž však tentokrát za tým Prague Lions nenastoupila Anna Kellnerová. V sedle valacha Hurricane D.D. startovala pouze v hlavní soutěži dne pouze mezi jednotlivci kvůli kvalifikaci do nedělní Grand Prix. Na parkuru s překážkami vysokými 155 centimetrů dvakrát chybovala, ale pro postup do vrcholného klání celého mítinku by jí to mělo stačit. 
 
Dvě chyby měl na stejném parkuru také Pieter Devos s devítiletou klisnou Jarina J a zatížil konto Pražských lvů osmi trestnými body. Celkem jich měli dvanáct, jelikož jednou chyboval i dříve startující Niels Bruynseels na Matadorovi. Oba jezdci si do následujícího druhého kola soutěže vzali jiné koně. Devos s Mom´s Toupie de la Roque předvedl čistou jízdu, ale Bruynseels ve dvojici s valachem Delux van T&L zopakoval čtyřbodovou penalizaci za jednu pobořenou překážku. Celkových šestnáct trestných bodů znamenalo sedmý řádek ve výsledkové listině. 
 

Psali jsme: Češkám se při GC v Londýně daří. Kellnerová i Vingrálková v top 10

 
O chybu méně měli šestí Rome Gladiators i pátí Valkenswaard United. Osm bodů zařadilo Paris Panthers na čtvrtou pozici, díky čemuž drží krok s lídry žebříčku Riesenbeck International. Ti byli jedním ze tří celků, které dokončily londýnskou Global Champions League jen se čtyřmi body. Kvůli nejdelšímu součtu časů se ovšem museli spokojit s třetím místem. Druzí byli Madrid in Motion a z výhry se radovali Stockholm Hearts zastoupení Olivierem Philippaertsem a Pederem Fredricsonem. Zatímco první jmenovaný zaznamenal se svými koňskými svěřenci Le Blue Diamond v´t Ruytershof a H&M Miro dvě nuly, Fredricson na Hanssonovi WL v prvním kole nechyboval a v tom druhém na valachovi Catch Me Not S inkasoval čtyři body. I tak měl na výhře velkou zásluhu, neboť čas 65,05 sekundy byl ze všech nejrychlejší, a právě to nakonec bylo rozhodující při shodném bodovém skóre více družstev. 
 
Členové Stockholm Hearts zapisovali za první letošní triumf 30 bodů do žebříčku a díky tomu se posunuli ze šestého na čtvrtý řádek tabulky. Přeskočili tak nejen Prague Lions, ale i aktuálně páté St Tropez Pirates. S 221 body jsou třetí Madrid in Motion, 253 bodů nasbírali druzí Paris Panthers a téměř neotřesitelnou pozici mají po čtyřech pětinách seriálu Riesenbeck International. Na jejich kontě je nyní 280 bodů a je velmi nepravděpodobné, že by se je nějakému z dalších celků podařilo připravit o vítězství v šampionátu, natož o přímý postup do semifinále Super Cupu GCL v pražské O2 areně. Ten je tradiční součástí programu listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. 
 
Global Champions v Londýně vyvrcholí v neděli Longines LGCT Grand Prix s překážkami vysokými 160 centimetrů. Začínat bude ve 14:15 místního času, tedy v 15:15 středoevropského letního času. Zájemci ji mohou sledovat stejně jako všechny ostatní seriálové soutěže na GCTV. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE