reklama 11C

Pavla Váňová poráží trenéry a další vzpomínky. Nostalgická fotogalerie

ikonka

Je to vlastně jen pár let lidského života, ale dostihová scéna i její aktéři se za posledních 15 sezon stihli výrazně proměnit a prostřídat. Dostihový zpravodaj Jezdci.cz Martin Cáp komentuje záběry ze svého archivu, který ukrývá nejednu vzpomínku.
30.12.2019 07:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Pátý díl naší pravidelné "Nostalgické fotogalerie" s archivními snímky z nedávné dostihové historie se opět vrací na přelom tisíciletí. Do českého turfu v té době vstoupil nový ambiciózní majitel dr. Jiří Charvát, na dráze debutovala pozdější mezinárodní hvězda Darsalam a Pavla Váňová pravidelně kralovala dostihům trenérů na regionálních závodištích.

Připomeneme si také slavné vítězství Radbeca v St. Legeru stylem start - cíl, rovinovou kariéru pozdějšího překážkového hrdiny Amant Grise nebo začátky dalšího bělouše, pětinásobného sprintera roku Scyrise. A ukážeme vám také nejslavnější vítězství současného plemeníka Heretica nebo spolehlivého skokana St Rogera, svého času přezdívaného "trenažér".

Málokdo si dnes už vzpomene, že mezi hrstku dostihových koní, kteří mají v České republice svou sochu, patří i někdejší klasický vítěz Monolit.

Z dostihových osobností, které už nejsou mezi námi, můžete zahlédnout Jiřího Chaloupku staršího, Ivana Faltu, Jiřího Hurta či Richarda Wintera.

Pro zobrazení Nostalgické fotogalerie klikněte na obrázek nahoře.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE