Parkurový tým do Herningu nepojede. MS jen s Opatrným a Treterou

ikonka

Zhruba šest týdnů před začátkem mistrovství světa v dánském Herningu vyšlo najevo, že Česká republika nebude mít na šampionátu parkurový tým. Uvedl to šéf reprezentace Aleš Opatrný při tiskovém briefingu po Grand Prix CSI3*-W v Olomouci.
27.06.2022 12:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB

 
Skvělou formu potvrdil Aleš Opatrný s valachem Forewerem, když v Olomouci vyhrál nejprve čtvrteční Diamond Tour a poté ještě v neděli Grand Prix J&T BANKA CSI3*-W.
 
Při tiskovém briefingu po skončení Velké ceny směřoval na Aleše Opatrného dotaz ohledně dalších plánů. „Forewer bude mít nyní tři týdny volno a pak bych s ním měl odcestovat do Šamorína. Když bude vše v pořádku, tak tři týdny po Šamoríně bude mistrovství světa v Dánsku,“ zmínil Opatrný, jenž je současně šéf parkurové reprezentace.
 
Doplňující otázka tak byla nasnadě. Už je jasné, kdo by nás měl v Herningu v první polovině srpna reprezentovat? „Tým na mistrovství světa mít letos nebudeme. Kdyžtak odstartuji pouze já a Vladimír Tretera. Budeme tedy skákat jen jako jednotlivci, tak snad to půjde i tak,“ odpověděl Aleš Opatrný.
 
Také Vladimír Teretera předvádí stabilně s jeho stájovou jedničkou Gangsterem velmi kvalitní výkony. Naposledy se blýskl skvělým sedmým místem v Grand Prix při CSIO3*-W CET Prague Cupu v pražské Chuchle Areně a společně s již zmíněným Alešem Opatrným v sedle Forewera, s Annou Kellnerovou na Catch Me If You Can Old a Filipem Doležalem s Coup de Coeur Gp Madame Z vybojovali před deseti dny druhé místo při pražském Poháru národů. 
 
Právě o těchto dalších dvojicích se v kuloárech diskutovalo, že by mohli být případnými dalšími členy národního družstva v Herningu. Anna Kellnerová však má ve stejném období nabitý program v rámci Global Champions. Hned po mistrovství v Herningu totiž pokračuje tato světová série v rychlém sledu třemi koly v Londýně, ve Valkenswardu a v Římě. Filip Doležal nemá splněnou kvalifikaci. 
 
V Dánsku se od 6. do 14. srpna koná mistrovství světa nejen v parkurovém skákání. O mistrovské tituly tam budou bojovat také drezurní či paradrezurní jezdci a také voltižní cvičenci. Jak to vypadá s plánovanou účastí českých sportovců v těchto dalších disciplínách aktuálně zjišťujeme.
 
Foto: Kateřina Návojová