Obrazem: Bejr a Kafka vyhráli vozatajskou Zlatou podkovu v Čakovičkách

ikonka

Poslední červnový víkend byl v Čakovičkách ve znamení vozatajské Zlaté podkovy. V soutěži jednospřeží zvítězil Daniel Bejr, ve dvojspřeží nenašel přemožitele Petr Kafka, za nímž s těsným rozdílem skončil Alexandr Soukup.
29.06.2022 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Při červnové Zlaté podkově v Čakovičkách se v kategorii dvojspřeží pony dařilo nejvíce Monice Pospíšilové, která byla sice v drezuře až třetí, ale maraton a parkur vyhrála. Druhý za ní skončil Milan Kadlec, jenž naopak vyhrál drezuru. V dalších zkouškách pak byl třetí a druhý. Vyrovnané výkony podával i Miroslav Kučera. Ten byl v drezuře i maratonu druhý a při jízdě mezi kužely podal třetí nejlepší výkon.
 
Soutěž jednospřeží ovládl Daniel Bejr, a to i přes to, že žádnou z dílčích zkoušek nevyhrál. I tak skóre 102,97 bylo zdaleka nejlepší. O téměř patnáct bodů více měla druhá Alena Brixová, jíž se velmi povedla drezura. S půlbodovou ztrátou za ní se umístil třetí Karel Nývlt. Vítězka parkuru Lucie Maryšková skončila čtvrtá, hned za ný skončil Jakub Andrs, jenž byl neporažen v maratonu.
 
Ve dvojspřeží Petr Kafka dokázal vyhrát maraton i parkur, jen v drezuře byl až za celkově druhým Alexandrem Soukupem. V konečných součtech byl mezi nimi rozdíl jen necelý jeden bod. Z třetího místa se radoval Jaroslav Kohout. 
 
Začátkem července se vozatajská Zlatá podkova přesouvá do slovenských Topoľčanek a poté již bude následovat jen srpnové finále v Humpolci. Jezdce ve všestrannosti naopak čekají v sedmém měsíci ještě dvě kvalifikace – v Pardubicích a v Humpolci. Finálový mítink pro obě disciplíny se koná od 19. do 21. srpna. 
 
Foto: Gabriela Pilařová