reklama 11D

O pořádání mistrovství světa v roce 2022 je obrovský zájem

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace vydala zprávu o stavu výběru pořadatelů mistrovství světa 2022. O organizaci je velký zájem! A to je dobrá zpráva. V roce 2022 se měly konat Světové jezdecké hry, což nejspíš nevyjde. Zájem pořadatelů ale dává naději.
28.03.2019 14:50  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Problémy s výběrem pořadatele Světových jezdeckých her WEG řešila Mezinárodní jezdecká federace FEI v minulosti několikrát. Naposled se měnil organizátor her, které se konaly v roce 2018. Nové místo hledala FEI už v procesu příprav. Akci nakonec hostil Tryon, ale o další ročník 2022 se nikdo nepřihlásil.
 
FEI byla nucena vypsat výběrové řízení na pořadatele jednotlivých mistrovství světa pro rok 2022 s tím, že preferovat bude takzvané „multidisciplíny“, takže pořadatele, který je schopen zorganizovat šampionát ve více než jedné disciplíně. 
 

O pořádání projevily zájem i sousední Sopoty

 
Termín k oznámení zájmu byl 28. února a termín k podání přihlášky podepsané organizátorem a danou národní federací je v polovině září letošního roku. V úterý 26. března se v Lausanne konal workshop pro zájemce, kterého se zúčastnilo zástupci více než třiceti pořadatelů ze čtyř kontinentů.
 
„Je nesmírně povzbudivé, že je takový zájem o pořádání šampionátu 2022, a že jsme měli možnost zájemce přivítat v Lausanne. Jezdecký sport se rozrůstá tak rychle, že pro většinu areálu na světe není možné pořádat Světové jezdecké hry ve všech disciplínách. Věřím, že otevření nového řízení, kdy hledáme pořadatele jednotlivých mistrovství světa i ve více odvětvích, nabízíme nový formát, o který zájem bude,“ řekl prezident FEI Ingmar de Vos. Dodal, že historie WEG se neuzavírá, že možnost pořádat hry pro všechny jezdce napříč disciplínami pořád existuje.
 
Zdroj: web FEI



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE