reklama 11D

Německá špička poražena v CDI-W s´Hertogenbosch. Výhru bralo Dánsko

ikonka

V nizozemském s´Hertogenbosch se odehrálo poslední kolo halového Světového poháru v drezuře zařazené do Západoevropské ligy. Na startce se objevila kompletní špička. První vítězství brala Isabell Werth, pak se však karta začala obracet.
18.03.2019 17:25  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Dánský jezdec Daniel Bachmann Andersen se radoval v sobotu 16. března z výhry v Grand Prix Freestyle započítávané do Světového poháru v drezuře. Poslední kolo halové části série bodované do Západoevropské ligy se konalo v s´Hertogenbosch a mladý dánský reprezentant tam za sebou nechal nejen německou drezurní špičku.
 
Zatímco ve čtvrteční zahajovací Grand Prix dominovala ještě hvězda Isabell Werth v sedle Emilia, o dva dny později zajela až třetí nejlepší výsledek. Od rozhodčích dostala známku 82,930 %. O dvě procenta více měla její krajanka Helen Langehanenberg s hanoverským hřebcem Damseyem. 
Vítězem se stal právě Bachmann Andersen, který zajel s patnáctiletým holandským hřebcem Blue Hors Zackem výkon v hodnotě 84,890 %. Od druhé Němky jej dělilo jen nepatrný rozdíl 15 setin procenta.
 
„Dneska to opravdu odpálil, cítil jsem se velmi dobře. Má tolik síly, nasál všechno, co potřebuje na úroveň Grand Prix Freestyle. Skončili jsme jen kousek před Helen. Je skvělé závodit proti takovým jezdcům, jako jsou třeba Němci a Nizozemci. Je to další hrozně důležitý moment mé kariéry,“ uvedl k vítězství dánský jezdec. 
 
Světový pohár vyvrcholí v dubnu ve finále, které společně s parkurovými soutěžemi hostí švédský Göteborg.
 

Výsledky z s´Hertogenbosch jsou ZDE

FEI / Leanjo de Koster





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE