reklama 11B

Německá nadvláda při světovém šampionátu mladých koní 2021 v Lanakenu

ikonka

V neděli 26. září vyvrcholilo v belgickém Lanakenu mistrovství světa mladých koní v parkurovém skákání. Ve všech třech věkových kategoriích se dařilo německým reprezentantům. Vyhráli svěřenci Christiana Ahlmanna, Philippa Weishaupta a Harma Lahde.
27.09.2021 09:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do rozeskakování finále světového šampionátu pětiletých koní v Lanakenu postoupilo šestnáct dvojic, ale jen tři dokázaly bezchybný výkon zopakovat. Qerido VG Z po Dominator 2000 Z z matky po Chellano, jehož sedlal Němec Christian Ahlmann dokončil v čase 37,49 a zvítězil.
 
Belgická dvojice Arnaud Gaublomme na valachovi Quabriolet van het Bildeken po Anakin van Schuttershof z matky po Burgraaf měl čas o téměř dvě sekundy pomalejší a skončil druhý. Třetí příčka patřila Nocole Eggens z Nizozemska na klisně Loharna-P po otci Carrera VDL z matky po Burggraaf Nv. Ta dokončila taktéž čistě, ale v čase 40,99 vteřiny. Suverénně nejrychlejší byl v rozeskakování Ir Jason Foley s klisnou Killossery Karmou po Siec Livello. Ta však jednou chybovala a skončila čtvrtá.
 
Finále šestiletých mělo jedenáct účastníků rozeskakování a šest z nich udrželo nulu na bodovém kontě. Přesvědčivě vyhrál hřebec Coros po Cornet Obolensky z matky po Arpeggio v sedle s německým jezdcem Philippem Weishauptem. Časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 33,77, zatímco druhý umístěný Crowny NW po Crown Z z matky po Pontifex 9 dokončil v čase 35,08 sekundy. Předváděla ho Němka Angelique Rüsen. Jen o šest setin pomalejší byla klisna Parequita v.h. po Jamal VD Heffinck z matky po Cumano BD sedlaná Belgičankou Virginie Thonon. 
 

Psali jsme: Vingrálková a Joyride sedmí v sobotní ceně útěchy na MS YH v Lanakenu

 
Do třetice se i v kategorii sedmiletých koní radoval z vítězství zástupce Německa. Mezi čtveřicí rozeskakujících se nenašel přemožitele Harm Lahde na klisně Just A Dream po VDL Zirocco Blue z matky po Carano. Jejich čas v cíli byl 39,30. Druhou dvojicí, která ani v rozeskakování nezaváhala byla Gilles Thomas s klisnou jménem J. Comghorla van Beek po Comme Il Faut z matky po Padinus. Její čas byl 42,80 a tak do Belgie putovalo pomyslné stříbro. Stejně tomu bylo i v případě bronzu. O něco rychlejší byl valach Eundel de Marocy po Diamant de Semilly z matky po President. Dominique Hendrickx s ním však jednou chyboval. Čtvrtá příčka putovala do Itálie zásluhou Antonia Campanelliho s klisnou Divinou po Baloubet du Rouet. Ta do cíle dovezla osm trestných bodů v čase 41,12. 
 
Foto: FEI/Hippo Sharon Vandeput
Zdroj foto: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE