reklama 11A

ME 2019: Nadějní skokané se sejdou v Zuidwolde

ikonka

Přinášíme vám zimní rubriku o ME a MS 2019! Evropský šampionát v parkurovém skákání pro děti, juniory a mladé jezdce byl pro rok 2019 přidělen do Nizozemí, konkrétně do Zuidwolde. O medaile se tam bude závodit během druhého červencového víkendu.
04.12.2018 12:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Čeští jezdci se ME účastní pravidelně. Takto natupovali ve Fontainebleau v roce 2018. Foto: Jitka Michlíčková
 
Zuidwolde leží na severu Nizozemí, necelých 40 km od hranic s Německem. Mistrovství Evropy se tam uskuteční ve dnech 9. – 14. července 2019. Závodit při něm budou o tituly skokani ve věku dětí, juniorů a mladých jezdců. 
 
V sezoně 2018 se mladé kategorie spojily v jednom mítinku spolu s drezurou a všestranností. Od toho však letos pořadatel upustil, a tak se bude v Zuidwolde pouze skákat. 
 
Nejvyšší příčky budou obhajovat jezdci z Velké Británie a Irska. Britové zcela ovládli kategorii mladých jezdců, když brali zlato jako tým a Harry Charles vyhrál i soutěž jednotlivců. Mezi juniory a dětmi v individuálním hodnocení nenašli přemožitele Irové, konkrétně Jason Foley a Rhys Williams. První místo v soutěži juniorských družstev obsadila Belgie a mezi dětmi dominoval celek z Německa.
 
Zastoupení měla i Česká republika. Výborným sedmým místem se blýskla Mariana Michlíčková v soutěži dětí.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE