reklama 11A

Luka: Nagano Gold se po Ascotu musel vyspat. Už plánujeme další start

ikonka

Pětiletý hřebec Nagano Gold je po historickém výsledku z Ascotu naprosto fit a začíná se chystat na další start. Pouze musel dohnat lehký spánkový deficit, směje se trenér Václav Luka mladší, který by hřebce nejraději viděl koncem srpna v Deauville.
12.07.2019 11:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Šampion českých vytrvalců Nagano Gold, který před třemi týdny doběhl senzačně druhý v Hardwicke Stakes na mítinku Royal Ascot, nadále směřuje do Ceny vítězného oblouku v pařížském Longchamp.
 
Stáj Syndikát V3J a trenér Václav Luka mladší se v těchto dnech rozhodují, jakou cestou se jejich hvězda do nejbohatšího evropského dostihu vydá. Bošovický tým mezitím zavrhl německou variantu a bude hřebce škrtat z Velké ceny Berlína.
 
"Proti berlínskému startu hrají dva výrazné faktory. Jednak jezdecké obsazení, kdy bychom nemohli počítat s jeho dosavadními žokeji. Zásadní je ale zákaz fixace jazyka v Německu, což by pro nás byl poměrně výrazný problém," řekl Václav Luka mladší serveru Jezdci.cz.
 
Nagano Gold se tak s největší pravděpodobností vrátí na dráhu 25. srpna v Grand Prix de Deauville (Gr.2, 2500 m). Tedy v dostihu, který absolvoval už loni a po pomalém úvodu obsadil čtvrté místo.
 

Čtěte také: Dostihový svět se klaní Nagano Goldovi. Tleskají Angličani i Austrálie

 
"Ještě se zkusíme podívat, jestli nenajdeme v daném termínu něco v Anglii, ale moc možností tam nevidím. Pozvali nás například pořadatelé letního mítinku v Goodwoodu, kteří o účast Nagano Golda hodně stáli, ale to nevychází termínově a Goodwood je navíc dráha s velmi specifickým profilem," vysvětluje Luka.
 
Do Francie s vlastním vodičem
 
Ať už se Nagano Gold nakonec postaví na start v Deauville nebo v některé z předzkoušek "Arc", nejspíš ho bude provázet vítěz Zlatého poháru Premier Lion v roli vodiče. "Je to v plánu, určitě bychom se chtěli vyhnout průběhu, který zažil v loňském Grand Prix de Deauville a Prix du Conseil de Paris. Detaily ale ještě budeme řešit," dodal Luka.
 
Majitelé Nagano Golda po úspěchu z Ascotu odolali dalším nabídkám na prodej hřebce a kolem bošovické hvězdy tak zatím všechno zůstává při starém. S tím, že pokud bude hřebec zdravý, není po Ceně vítězného oblouku vyloučen ještě jeden start. Dorazila například pozvánka z Hongkongu.
 
Samotný hnědák se vrátil z britských ostrovů v dobrém stavu. "Je naprosto fit. Dva dny po příjezdu domů byl trochu unavený. Ani ne fyzicky, jako spíše spánkově, neboť cestoval v noci. Potřeboval dohnat spánkový deficit a odpočinout si," potvrzuje trenér.
 
Hlavním úkolem je nyní načasovat formu Nagano Golda na první říjnový víkend. "Musím říct, že loni i předloni se dostal do optimální pohody až na podzim. Letos je ve formě už od jara a věřím, že takto vydrží do podzimu. Podle mého názoru je v jeho možnostech se ještě zvednout," konstatuje Luka.
 
 
Foto: Martin Cáp




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE