reklama 11C

Loni vyhrál v Chuchli, teď Sousa září v Rijádu. Daří se mi, libuje si

ikonka

Portugalec Ricardo Sousa Ferreira, kterého dobře zná pražské i bratislavské publikum, tráví zimu v Saúdské Arábii. Příští týden se představí ve čtyřech rámcových dostizích Saudi Cupu, v The Saudi International Handicapu pojede španělskou hvězdu.
15.02.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Dvojnásobný účastník Evropského poháru žokejů Ricardo Sousa Ferreira, který opakovaně jezdil i koně českých stájí, prožívá úspěšné angažmá v Saúdské Arábii. Na Závodišti krále Abdulazíze v Rijádu odjezdil za poslední dva měsíce už osmnáct vítězů a příští týden bude mít hned několik zajímavých angažmá na mítinku při nejbohatším dostihu světa Saudi Cupu.

Španělský šampion a velký kamarád Václava Janáčka stihl  tuto zimu vyhrát už tři kvalifikační dostihy na hlavní událost saúdské sezony. Měl by se tak zúčastnit 1,5 milionem dolarů dotovaného Turf Sprint v sedle Cold Fronta, dále Riyadh Dirt Sprint na Rock Sound a Neom Turf Cupu s Flying Visit. Kromě toho povede Sousa vítěze španělského St. Legeru Domi Go v The Saudi International Handicapu, kterého se loni zúčastnila Zariyannka.

"S letošním angažmá v Rijádu jsem velmi spokojený. Přijel jsem do Saúdské Arábie se dál zlepšovat a sbírat další jezdecké zkušenosti, což se mi myslím daří. Dosavadní výsledky jsou lepší, než jsem čekal," citovala 28letého Portugalce oficiální tisková zpráva Saudi Cupu.

 

Čtěte také: Dokonalý triumf Váni a Aichnera v Pise, Josephino čtvrtý v listed

 

Účast na Saudi Cupu považuje za jeden z vrcholů své dosavadní kariéry. Se čtyřletým Domi Go v The Saudi International Handicapu mu v pátek 25. února bude držet palce dostihové Španělsko. Sousa dokázal vyhrát všech pět dostihů, které na svěřenci trenéra Romana Martina-Vidanii dosud absolvoval.

"Domi Go je velmi dobrý kůň. Některé z našich soupeřů už známe, ale budeme se soustředit na dostih a uděláme maximum. Případné vítězství by bylo pro španělský turf historickým počinem. Své osmileté španělské působení si užívám, všechno probíhá dobře a připadá mi, že se tamní dostihový provoz krůček po krůčku zlepšuje," dodal Sousa.

Do Španělska se bude nejlepší portugalský žokej vracet koncem března. Sousu dobře znají i čeští diváci - v letech 2018 a 2021 se zúčastnil Evropského poháru žokejů. Loni dokázal v Chuchle Areně Praha zvítězit v rámcovém dostihu s Orssiem a v sedle Mandarina byl třetí v EJC Leram Million.

V minulosti už jezdil i pro trenéry Arslangireje Šavujeva či Zdena a Ingrid Koplíkovy. Se Zariyannkou obsadil druhou příčku v loňské Ceně Scottish Rifla na bratislavském mítinku Turf Gala.

Zdroj: tisková zpráva Saudi Cupu

Foto: Jockey Club of Saudi Arabia / Khalid Alfalih




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE