reklama 11B

Jockey Club reaguje na sobotní Most. Chystá prošetření i nová opatření

ikonka

Průběhem sobotních dostihů v Mostě se bude zabývat Pořádková komise. Prezident Jockey Clubu a majoritní vlastník závodiště Jiří Charvát ohlásil opatření, která sjednotí postup v podobných případech. Petr Foret i Marcel Novák už byli propuštěni domů.
02.09.2019 14:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Průběh sobotních dostihů v Mostě, při nichž se zranili žokejové Petr Foret a Marcel Novák, bude mít dohru. Jockey Club ČR v pondělí oznámil na svých internetových stránkách, že kvůli mítinku podal podnět k Pořádkové komisi. Ta by měla prošetřit "postup práce dostihové komise, pořadatele a dalších složek podílejících se na organizaci a zajištění chodu dostihového dne".
 
Cílem řídící dostihové autority je podle jejího prohlášení upřesnit a sjednotit rozhodování a postup v obdobných případech pádů jezdce a koně na všech závodištích.
 
Pro Petra Foreta přiletěl po pádu v prvním dostihu vrtulník, který ho s otřesem mozku a četnými pohmožděninami transportoval do nemocnice v Ústí nad Labem. Tamtéž byl po těžkém pádu ve Velké mostecké steeplechase převezen i Marcel Novák, k němuž se záchranáři dostali až poté, co startovní pole inkriminovanou překážku překonalo podruhé.
 

Čtěte více: Po kontroverzní sobotě v Mostě zbyla pachuť, Falcon Baby má další Oaks

 
Oba jezdci naštěstí vyvázli z ošklivě vypadajících incidentů bez vážnějších zranění. Podle informací Jockey Clubu ČR se Foret i Novák již nacházejí v domácí rekonvalescenci.
 
V obou případech pozdržela poskytnutí první pomoci skutečnost, že dostihy nebyly přerušeny. Hipodrom Most se už v neděli od kritiky ze strany veřejnosti distancoval s tím, že přerušení dostihu je plně v kompetenci dostihové komise. Podle ředitele Hipodromu Most Jakuba Šimůnka navíc závodiště disponuje funkční sirénou, jakou se oznamuje přerušení dostihu na řadě zahraničních drah.
 
Řídící autorita v pondělí kromě prošetření sobotních událostí avizovala "opatření, která zajistí co nejrychlejší a nejúčinnější zdravotní pomoc jezdcům i koním". Prezident Jockey Clubu ČR Jiří Charvát, který je zároveň majoritním vlastníkem mosteckého závodiště, v této souvislosti zmínil termín 7. září.
 
"O těchto opatřeních budou proškoleni všichni členové komisí a pořadatelské složky," uvedl Jockey Club ČR.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE