Her Him ovládl trial na Velkou wroclawskou, Složil slavil hattrick

ikonka

Český doběh "raz-pět" byl ve středu k vidění v přípravném dostihu na Velkou wroclawskou. V napínavém finiši se prosadil Her Him před Larizanem a Popinjayem. Hlavní postavou dne byl opět Pavel Složil mladší, české stáje získaly čtyři vítězství.
16.06.2021 20:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Před třemi týdny slavil Pavel Složil mladší ve Wroclawi čtyři vítězství v rámci jednoho mítinku a ani ve středu své početné příznivce na polském závodišti nezklamal. Na podvečerních dostizích si připsal hattrick a v sedle Her Hima vyhrál trial na Velkou wroclawskou.

Ve vlastních barvách trenérky Ivany Porkátové běhající valach se velkou část Nagrody Wroclawska Trial (4300 m, 24 000 zl.) držel na čtvrté pozici blízko vodících Turiona a Netta. Když kilometr před cílem nastoupil Jaroslav Myška na ryzákovi Popinjay, Her Himovi chvíli trvalo, než se dostal “na nohy”. Do cílové roviny už ale točil na druhém místě.

Za posledním skokem bojovala o nejvyšší příčky pětice koní a nejvíce sil měl nakonec právě Her Him, který tak vyhrál i svůj druhý letošní start ve Wroclawi. Půldruhé délky za ním získal druhé místo bojovným výkonem veterán Larizano před Popinjayem, Turionem a Slivkou.

 

Čtěte také: Na hradě Křivoklát otevřeli dostihovou síň. Legendy věnovaly dresy

 

V rámcovém programu vítězil Složil na koních domácích trenérů. Kromě Carlita dovedl k úspěchu i Spasského, který v závěru steeplechase na 3400 metrů těsně uzmul vítězství King Heartovi s Josefem Bartošem.

České stáje se radovaly ještě třikrát. Tříletý napajedelský odchovanec Greek Dessert, syn výborné Greek Wedding a polobratr slibného překážkáře Gatsbyho, při svém dostihovém debutu deklasoval pod Markem Stromským o 8 délek soupeře v proutěných překážkách na 2800 metrů.

V rovinovém dostihu na 3200 metrů si pohlídal jistý triumf o 3 1/2 délky někdejší zimní favorit King Archie s Janem Vernerem, druhá doběhla Daralara.

Na závěr středečného programu se schylovalo ke čtvrtému vítězství Pavla Složila na Ministru Wojny, ale na cílové čáře ho o nos zdolal Go Canada s Janem Odložilem. Čtyřletý svěřenec trenéra Pavla Polese ze stáje EŽ Praha a.s. se tak na osmnáctý pokus vyčlenil z řad nezvítězivších.

Foto: Tor Partynice