reklama 11B

Hasnedlová: Kewin mě naučil důvěřovat koním. Hodně pro mě znamenal

ikonka

Dva mistrovské tituly a spoustu dalších úspěchů získala Eliška Hasnedlová společně s Kewinem. „Byl sám o sobě velice jedinečný a výjimečný. Poník s takovou povahou se jen tak potkat nedá,“ vzpomíná na Kewina mladá nadějná jezdkyně.
29.12.2020 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

„Poprvé jsem Kewina potkala v jezdeckém klubu Mělník, kam jsem nejprve dojížděla trénovat. Vzpomínám si, že ze začátku nám to spolu úplně dobře nešlo,“ říká Eliška Hansedlová. Přišly i nějaké pády, ale postupem času při kvalitním tréninku se jejich soužití a spolupráce začala vyvíjet a zlepšovat. Nakonec se Kewin po etapě v Anglii u sester Vítkových vrátil zpět do Čech.   
 
 
Jaký byl váš první společný úspěch?  
 
Úplně první společný úspěch byl rovnou na mistrovství České republiky. V Šampionátu nadějí jsme skončili na čtvrtém místě, a to byl opravdu veliký úspěch, protože součástí této kategorie byla i drezurní zkouška, která nebyla naší silnou stránkou.  
 
 
Kterých další úspěchů si ceníte nejvíce?  
 
Dále jsem s ním dva roky po sobě získala titul mistryně České republiky. To pro mě v té době znamenalo úplně nejvíc.  
 

ČTĚTE TAKÉ: Martin Řezníček: Chanya měla vše před sebou. Každé závody si užívala

 
Posunul vás konkrétně Kewin jezdecky v něčem dál?  
 
Určitě ano. Kewin mě naučil důvěřovat koním. Do té doby mi vybudování důvěry trvalo poměrně dlouho a u tohoto poníka to bylo celé mnohem snazší. Kewin mě toho v mém poníkovském období obecně naučil asi njevíce. Prožila jsem si s ním první závody na vyšší úrovni a na to jsem potom mohla dále navazovat s dalšími koňmi.  
 
 
Jaké měl Kewin charakteristické znaky?  
 
Byl to na pohled malý, obyčejný a hnědý poník. Měl moc rád lidi a při ježdění byl poměrně uspěchaný. Vzpomínám si, že při práci neustále házel hlavou, na což jsem si musela hodně zvykat. Jinak byl moc hodný, jednoduchý při vodění po parkuru a vynikal svou skokovou schopností.  
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ulčová: Demont byl hodně odlišný od ostatních koní. To se mi líbilo.

 
Jaký byl další osud vašeho nezapomenutelného poníka?  
 
Původně bylo v plánu, že zůstane v mělnické stáji a dostane ho jiná jezdkyně. To se ovšem změnilo a Kewina zakoupili manželé Vítkovi pro dceru Krisitinu. Naše loučení bylo pro mě hodně těžké, protože, jak jsem již říkala, byla to pro mě srdcová záležitost a Kewin pro mě hodně znamenal. Nyní už je však zpět v České republice a zase objíží domácí kolbiště.  
 
 
Kterého koně máte aktuálně jako svou stájovou jedničku?  
 
Nyní je mojí stájovou jedničkou jedenáctiletá klisna Vepora plemene český teplokrevník po hřebci Porter, z matky po Regilio. Je to klisna s úžasným charakterem, která pro mě dělá opravdu maximum, co je v jejích silách.  
 
Foto archiv Elišky Hasnedlové 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE