reklama 11A

Flavien Prat v českých službách. Vítěz Kentucky Derby pojede v Rijádu Abhu

ikonka

Jezdil výborného Flightlinea a patří k nejúspěšnějším žokejům na americkém kontinentu. Flavien Prat spojí v rámcovém programu nejbohatšího světového dostihu Saudi Cupu síly s trenérkou Ingrid Janáčkové Koplíkové a pojede vítězku Českého derby Abhu.
14.02.2024 11:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Alex Evers, Eclipse Sportswire / Breeders' Cup Photos  |  Rubrika: Dostihy  |  
PODCAST
| FANCLUB
reklama 12B

Atraktivní jezdeckou posilu se tento týden podařilo dojednat trenérce Ingrid Janáčkové Koplíkové a majitelce Janě Dufkové. Jejich vítězku Českého derby Abhu pojede příští týden u v The Saudi International Handicapu Francouz Flavien Prat, který posledních devět let působí v USA.

"Flavien pojede v letošním Saudi Cupu a toto úterý nám potvrdil, že si sedne i na naši klisnu," řekla Janáčková Koplíková ve středečním Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu.

31letý Prat patří v posledních letech k nejúspěšnějším žokejům na americkém kontinentu. Předloni triumfoval s fenomenálním Flightlinem v Breeders’ Cup Classic, na kontě má i vítězství v Kentucky Derby z roku 2019 v sedle Country House.

 

Čtěte také: Třináctá země, v níž vyhrál. V Bahrajnu se jezdí "evropsky", hlásí Lukášek

 

V Cagnes-sur-mer mezitím vrcholí přípravy na odjezd samotné Abhy, která se poslední únorovou sobotu stane po Zariyannce a Stronger Together třetím koněm v českém tréninku startujícím v Rijádu.

"Klisna odjíždí ve středu do Chantilly, provází ji Harry Petrlík, který jí bude asistovat až k letadlu. V pátek 16. února odlétá přímo do Rijádu a tam si ji převezme Katka Fialová," upřesnila Janáčková Koplíková na EquiRadiu.

"Abha je klidná a transporty snáší dobře, dlouhé cesty zvládá v pohodě. Je pravda, že poletí poprvé a dokud s koněm takovýto výjezd nezkusíte, tak to nepoznáte. Pevně ale věřím, že to zvládne," dodala.

Na předběžné startovní listině zveřejněné pořadatelem měla tmavá hnědka třináct soupeřů z pěti různých zemí. Konečná startovní listina vzniká v těchto dnech.

"Zjišťovala jsem si detaily o soupeřích, mám i informace od Tomáše Lukáška z Kataru o koních, kteří poběží. Myslím si, že Abha má větší kvality než Zariyannka a Stronger Together. Když všechno proběhne, jak má, měla by zaběhnout dobře a bojovat o přední příčky," věří Ingrid Janáčková Koplíková.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE