reklama 11C

České překvapení 32:1. Shahbandar ovládl Quinté+ v Cagnes-sur-mer

ikonka

Dosud nejpočetnější sestavu v rámci letošního mítinku v Cagnes-sur-mer vyslala ve středu na start Ingrid Janáčková Koplíková a odměnou jí bylo třetí vítězství. Vraník Shahbandar v barvách Jany Dufkové zazářil v početně obeslaném Quinté+ handicapu.
07.02.2024 19:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

O dosud největší český úspěch na probíhajícím mítinku v Cagnes-sur-mer se ve středu postaral vraník Shahbandar ze stáje Jany Dufkové. Vítěz loňského Leram Million při svém návratu na dráhu zaskočil francouzské sázející a jako outsider 32:1 ovládl Quinté+ handicap Prix des Bouches-du-Rhone (1500 m, 53 000 eur). Trenérka Ingrid Janáčková Koplíková tak nasedlala už svého třetího vítěze v rámci mítinku.

V poli šestnácti čtyřletých koní se Shahbandar po startu ocitl rychle na nohou a posunul se podél bariéry na druhé třetí místo. Theo Bachelot v oblouku ušetřil metry, při točení do cílové roviny podjel soupeře a zaútočil. Hřebec se ocitl poměrně brzy ve vedení, ale svou převahu bez větších problémů uhájil až do cíle. Druhá Hoxton na něj ztrácela 1 1/2 délky.

Pro trenérku z Lysé nad Labem to byl více než rušný den, kromě Shahbandara představila ještě devět dalších svěřenců včetně několika sledovaných tříletých.

 

Čtěte také: "40 000 podpisů je úctyhodné číslo". Politici ocenili petici pro Napajedla

 

Do všech dostihů české trojkoruny přihlášení Black Gangster a Gabon po čase spolu opět veřejně změřili síly v Prix des Issambres (1600 m, 23 000 eur) pro tříleté nezvítězivší a oba se zapojili do souboje o přední příčky.

Aktivněji si počínal Black Gangster, jenž pod Bachelotem dlouho cválal na druhém místě ve vnější stopě a 400 metrů před cílem se krátce ocitl na špici. Za distancí už však nedokázal zareagovat na zrychlení soupeřů a finišoval třetí asi 1 1/2 délky za vítězkou Dari River. V těsném doběhu doplatil mimo jiné i na to, že rozdal metry navíc. Jeho stájový kolega Gabon následoval asi o krk za stájovým kolegou na páté příčce poté, co dlouho cválal v zákrytu a k plnému zrychlení byl vyzván až relativně těsně před cílem.

Klasické přihlášky vlastní i Vodnikov, sbírající umístění v prodejních dostizích. V Prix des Genevriers (1500 m, 16 000 eur) finišoval třetí, 2 1/4 délky za vítězkou Wikendou.

Méně se ve středu dařilo starším koním v českém tréninku. Dotovaný výsledek vybojovala jen Totally Gold, pátá v prodejní classe 4 Prix de Bogeve (2150 m, 15 000 eur). Ve stejném dostihu skončili na posledních dvou místech Ganibet a L' Enfant Terrible.

Čtyřletý Biriatou se v classe 3 Prix du Gard (1500 m, 27 000 eur) navzdory výhodné zátěži 54 kg nedostal přes jedenáctou příčku. Na stejné úrovni skončili v poli poražených i Ballerina, svěřenec Zdena Koplíka Volcan a Let’s Get Loud, který odvodila classe 3 na 3200 metrů.




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE