reklama 11B

Dětský tým sedmý na ME v Zuidwolde. Štěpán Filip drží nadějnou pozici

ikonka

Ve čtvrtek 11. července se až do večerních hodin odehrávala dvoukolová soutěž družstev dětí na mistrovství Evropy v parkurovém skákání v Zuidwolde. Česká sestava skončila na sedmém místě. Dařilo se Štěpánovi Filipovi a Viktorovi Skuteckému.
12.07.2019 06:41  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Soutěž dětských týmů na evropském skokovém šampionátu v Nizozemí vyvrcholila ve čtvrtek 11. července. Český celek se v dvoukolové soutěži rozhodně neztratil. V konečném pořadí jsou po všech třech parkurech na sedmém místě, o něž se dělí se Švédskem. Po škrtech se jim započítávalo 20 trestných bodů. 
 
Výborné výkony podali Štěpán Filip s Cascarem a Viktor Skutecký s Jolly Jokerem. Oba shodně zajeli první finálové kolo čistě a v druhém dovezli po jedné chybě. Bezchybné první kolo předvedla i Adéla Opatrná s Lordany, v druhém inkasovala 20 trestných bodů, které se týmu nepočítaly. V prvním kole se škrtaly tři chyby Laury Najmanové, ta ovšem naopak v druhém kole zajela na La Frei jen s jedním zaváháním a týmu také pomohla. "Chtěli bychom moc poděkovat trenérovi Tjarkovi Nagelovi, který dovedl dětský tým k tomuto úspěchu," tlumočí za všechny Lukáš Najman z české výpravy. Mistry Evropy se stali Nizozemci po rozeskakování s Němci. Bronz si odváží děti z Velké Británie. 
 
V průběžném pořadí jednotlivců, jež se počítá ze všech uskutečněných soutěží, si dobře stojí Štěpán Filip, který je na sdíleném dvanáctém místě. 
 

Výsledky z ME najdete ZDE

 
Ilustrační foto: archiv Štěpána Filipa 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE