reklama 11D

Početná česká ekipa zahájila skokové ME dětí, juniorů a mladých jezdců

ikonka

V úterý 9. července vstoupí čeští jezdci do první soutěže v rámci mistrovství Evropy ve skákání dětí, juniorů a mladých jezdců. Ekipa je na místě a v neděli 7. července se zúčastnila zahajovacího ceremoniálu. Komu budeme fandit v nejbližších dnech?
08.07.2019 18:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Početná výprava se účastní ve dnech 9. až 14. července mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v nizozemském Zuidwolde. Zatímco zahajovací ceremoniál byl na programu v neděli 7. července a o den později proběhly první „warm-upy“, naostro se pojede od úterý, kdy své první kolo absolvují jezdci v kategorii dětí. 
 
V této věkové skupině má Česká republika na místě pět dvojic, to znamená, že bude hodnocená i v soutěži družstev. Na soupisce České jezdecké federace figurují Štěpán Filip a Cascar, Daniel Hakr a Atascha B Z, Laura Najmanová s valachem La Frei, Adéla Opatrná a klisna Lordany a Viktor Skutecký s Jolly Jokerem.
 
Junioři postaví rovněž kompletní tým. Sestavu čtyřčlenného družstva určuje trenér a vedoucí ekipy.  Startovat budou v této kategorii Sofie Najmanová s Fhorlou, František Stružinský na Bob Saint Clar, Tereza Svobodová s Kleiner Lordem, Kateřina Tomanová a Chacco Gold a Sára Vingrálková na L´Amour. Mezi mladými jezdci má Česko jen jedno želízko v ohni, a tím je Anna Held a Cara Mia III.
 
Sportovní program šampionátu začne v úterý, kdy děti jedou první individuální kvalifikaci. O den později čeká první kvalifikace také juniory a mladé jezdce. Ve čtvrtek budou známé medailisté mezi dětskými týmy a zároveň se odehraje první kolo soutěže týmů mladých jezdců. Ti své druhé kolo dojedou v pátek a odpoledne už bude patřit juniorům, které čekají jejich dvě kola soutěže týmů.
 
Sobota je věnovaná dětem, rozhodovat se bude o mistrovi Evropy v individuální soutěži. O nejvyšších příčkách v kategorii juniorů a mladých jezdců se pak rozhodne v neděli.
 

Kompletní časový program je zde

Výsledky najdete tady

 
Foto: Lukáš Najman




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE