reklama 11A

ME Zuidwolde: Sáře Vingrálkové vyšlo první kolo, děti zapsaly dvě nuly

ikonka

Všechny věkové kategorie jezdců, tedy děti, junioři i mladí jezdci, mají za sebou první individuální a zároveň týmové kolo na mistrovství Evropy ve skákání. V juniorské soutěži se dařilo Sáře Vingrálkové, mezi dětmi jsou dva bezchybné výkony.
11.07.2019 07:10  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

V úterý 9. července zahájily mistrovství Evropy v nizozemském Zuidwolde jezdci ve věkové kategorii dětí. Nejlepší výkon v českých barvách podal Štěpán Filip se zkušeným běloušem Cascarem. Parkur překonal bez chyb a dosáhl na 25. místo. Čistě šla také Adéla Opatrná s Lordany. První příčku drží Švédka Ellen Johansson.
 
Česko má v soutěži dětí kompletní družstvo. Tomu se z prvního kvalifikačního kola počítá osm trestných bodů, což stačí na průběžné šestnácté místo. Devět týmů si do druhých jízd nenese žádné bodové zatížení, takže jsou shodně na průběžné první příčce. Klasifikace dětských družstev bude uzavřená ve čtvrtek, kdy se odpoledne jede dvoukolové finále.
 

Vingrálkové vyšel vstup do klání juniorů

 
Skvěle se vydařil vstup do evropského šampionátu Sáře Vingrálkové s L´Amour. Dvojice nechybovala a s časem 65,28 dojela třináctá. Na 36. příčce je František Stružinský, který sice s Bob Saint Clarem zaznamenal chybu, ale výsledek „dohnal“ rychlým tempem. Parkur byl totiž hodnocený jako honební, takže někteří bezchybní jezdci jsou umístění až za naším reprezentantem.
 
Jako družstvo je Česká republika po první kvalifikaci osmá. Čistých týmů bylo hned několik, ale v kategorii juniorů se výsledky přepočítávaly na body dle umístění, jako tomu je u prvního kola mistrovství Evropy seniorů. Tedy pořadí není ex aequo. První jsou Belgičani před Iry a Španěly. Mezi jednoltivci vyhrál na úvod Thibeau Spits z Belgie. I druhá příčka patří Belgii. 
 
Mezi mladými jezdci závodí pouze Anna Held s klisnou Cara Miou. V úvodní honební soutěži dvakrát chybovala a je v druhé polovině výsledkové listiny. 
 

Výsledky najdete ZDE

Foto: Lukáš Najman




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE