Christian Ahlmann dohnal v Hamburku Pietra Devose a vede žebříček LGCT

ikonka

V Hamburku si zajistil zlatou vstupenku do listopadové Longines Global Champions Tour Super Grand Prix po velkolepém domácím vítězství Christian Ahlmann se svým špičkovým hřebcem Dominator 2000 Z. Navíc se dostal na vrchol žebříčku seriálu.
29.05.2022 00:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Zaplněné ochozy kolbiště Derby Parku v hamburské Klein Flottbeck byly v sobotu 28. května svědky toho, že místní hrdina Christian Ahlmann skončil s Dominatorem 2000 Z těsně před mladým talentem z Irska Michaelem Penderem v sedle HHS Calais a dalším němcem Andrem Thiemem na klisně DSP Chakaria. Tyto dvě dvojice dokončily rozeskakování bez penalizace a ve shodném čase 51,33 a letos podruhé se tak stalo, že dva jezdci skončili společně druzí v Grand Prix Longines Global Champions Tour. 
 
Ahlmann měl čas lepší o sekundu a dvě vteřiny. Při následném rozhovoru prohlásil, že dosáhl jednoho z největších cílů roku. Vyhrál totiž zlatou vstupenku do LGCT Super Grand Prix v Praze. „Je to úžasné vítězství před domácím publikem. I když nebylo ideální počasí, bylo zde plno a je to neuvěřitelný pocit. Znám velmi dobře tuto arénu a velmi dobře znám Dominatora. Dnes skákal úžasně a dal ze sebe všechno. Doufal jsem, že se mi podaří během sezony vybojovat zlatou vstupenku do pražské Super Grand Prix, ale dnes jsem to nečekal,“ konstatoval Christian Ahlmann. Kromě něj už mají start v pražské O2 areně zajištěn Ludger Beerbaum, Katrin Eckermann, Denis Lynch, Sanne Thijssen a Malin Baryard-Johnsson.
 
Aby toho nebylo málo, Ahlmann se dostal i na pozici lídra žebříčku jezdců této prestižní parkurové série. Má sice shodně 119 bodů jako doposud vedoucí Pieter Devos z Belgie, ten však klesl na druhé místo, jelikož má menší počet umístění na stupních vítězů. 
 

Psali jsme: GCL v Hamburku ovládly parkurové legendy. Prague Lions byli pátí

 
Třetí v tabulce je druhý Belgičan, který v GCL startuje za Prague Lions – Niels Bruynseels. Na svého týmového kolegu, ale v tomto případě individuálního soupeře ztrácí aktuálně devět bodů. Také u čtvrtého jezdce je belgická vlajka. Gilles Thomas má po šesti kolech 101 bodů. Pod stobodovou hranicí je pak trojice umístěných Němců – Ludger Beerbaum, Christian Kukuk a Katrin Eckermann. 
 
Parkurovou sérii Global Champions čeká ještě před listopadovou galashow světového parkuru Prague Playoffs devět zastávek. Tou nejbližší bude již v příštím týdnu Cannes. Následovat budou Stockholm, Paříž, Monako, Londýn, Valkenswaard, Řím, New York a finále základní části v Rijádu. Podrobnosti o dalším programu jsou na adresách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko LGCT
Zdroj: tisková informace LGCT