reklama 11A

České vítězství v kursu 668:10! Donn Clifs překvapil v Drážďanech

ikonka

Jedno vítězství a řadu umístění vezou tuzemské stáje z tradičního listopadového mítinku v Drážďanech. Nejvíce se dařilo svěřencům Miroslava Nieslanika a Heleny Voršilkové, překvapením dne byl úspěch Donna Clifse s žokejem Jiřím Palíkem.
18.11.2020 16:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Tmavý hnědák Donn Clifs se na středečních dostizích v Drážďanech postaral o druhé zahraniční vítězství trenéra Miroslava Nieslanika v rozmezí čtyř dnů. Tříletek v majetku MUDr. Evy Nieslanikové, kterého po dvanáctém místě ve Velké jarní ceně vyřadilo zranění a na dráhu se vrátil v listopadu už jako valach, si po aktivním průběhu blízko špice pohlídal jistý úspěch o 3/4 délky ve Freiberger Brauhaus-Cupu (1500 m, 3000 eur).
 
"Celý dostih jsem měl dobrý pocit. Vím, že Donn Clifs je dobrý kůň, který měl zdravotní pauzu a postupně se vrací k tomu, co umí," řekl po doběhu žokej Jiří Palík.
 
V solidním poli, jehož favorit Ramazotti měl GAG 80 kg, odskakoval Donn Clifs jako outsider 668:10. Dobrou koncovkou v cílové rovině vybojoval Nieslanikův první triumf na německé půdě a také největší sázkové překvapení dne. Druhá česká reprezentantka Mequinenza finišovala čtvrtá.
 

Podcast s Jakubem Kocmanem: Pád na Taxisu byl můj poločas. Začal jsem znovu od nuly

 
Úvod středečního programu v Drážďanech předznamenal úspěšné odpoledne koní v českém tréninku. Svěřenci trenérky Heleny Voršilkové Kaisertaler a Loulou’s Jackpot obsadili druhé a třetí místo v handicapech na 1900 metrů, klisny rodiny Nieslanikových Viviann a Montalie De Cerisy obsadily pod Milanem Zatloukalem shodně čtvrtá místa.
 
V dostihu EBF pro dvouleté koně, který vyhrál pravý bratr čerstvého vítěze St. Leger Italiano Sir Vulcano, skončili Tony Boy a Giannah mezi poraženými.
 
Poslední blacktype dostih německé sezony, listed Grosser Dresdner Herbstpreis na 2200 metrů, lehce ovládl spolufavorit Dato. V sedle čtyřletého hřebce trenéra Smrczeka byl Alexander Pietsch, který se v sobotu chystá do Prahy na St. Leger.
 
Dvojici úspěchů s Vendettou a Valancou přidal do své veleúspěšné letošní bilance Bayuržan Murzabajev. Loňskému i letošnímu německému šampionovi začíná v neděli trest 21 dostihových dnů za nadměrné použití bičíku v grupě 1 Velké ceně Bavorska. Do poloviny prosince tak stihne už jen sobotní mítink v Mnichově.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }