reklama 11C

Česká paradrezura má jedno místo v Paříži jisté. Svaz žádá o divokou kartu

ikonka

Česká jezdecká federace informovala o oficiálním přidělení kvóty opravňující účast jednoho jezdce při paralympijských hrách v Paříži. Zároveň dodala, že zažádala o divokou kartu pro dalšího reprezentanta v paradrezuře.
07.03.2024 15:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Neoficiální prosincovou informaci o tom, že česká paradrezura bude již potřetí v řadě zastoupena při paralympijských hrách, tento čtvrtek potvrdila Česká jezdecká federace. 
 
„Díky výsledkům jezdkyně Anastasji Vištalové obdržela Česká republika od Mezinárodní jezdecké federace jednu kvótu opravňující k účasti v Paříži. Dle aktuálního pořadí v žebříčku FEI mají kvalifikační limity splněné i jezdci Kristýna Rudolfová a Vladimír Votřel,“ informovali zástupci České jezdecké federace prostřednictvím svého webu. 
 
Doplnili zároveň, že svaz podal prostřednictvím Českého paralympijského výboru žádost o přidělení divoké karty pro jezdkyni Kristýnu Rudolfovou. „O jméně konkrétního reprezentanta, který využije přidělenou kvótu, rozhodne drezurní komise ČJF na základě aktuální formy jednotlivých jezdeckých dvojic,“ upřesnili na webu ČJF.
 
Redakce Jezdci.cz se dotázala předsedkyně drezurní komise Hany Civišové, zda jsou již stanoveny konkrétní podmínky, podle kterých se bude tento poradní orgán Výkonného výboru ČJF rozhodovat. „Ještě jsme o tomto nejednali, každopádně je jasné, že na prvním místě je Anastasja Vištalová, která je v žebříčku FEI nejvýše a pro Českou republiku kvalifikační kvótu získala. V případě, že by došlo k nějakému zranění, nebo výraznému zhoršení sportovní formy, by se zvažovalo, kterému z dalších jezdců by pozice byla přidělena,“ řekla Hana Civišová. 
 

Psali jsme: Paralympijský hattrick: Vištalová by po Riu a Tokiu měla jet do Paříže

 
Anastasja Vištalová je aktuálně na 66. místě žebříčku Mezinárodní jezdecké federace a má 1.164 bodů. Kristýna Rudolfová je na pozici 160. a na jejím kontě je ke konci února 641 bodů. Třetí český reprezentant Vladimír Votřel nasbíral meziročně 412 bodů, což jej řadí na 195. příčku mezi paradrezurními jezdci.
 
Vištalová je tak doslova krůček od paralympijského hattricku, startovala již na hrách v Tokiu a Rio de Janeiru. „Nenacházím slov, je to velký sen a já mám v očích slzy štěstí. Děkuji všem, kdo mi pomohli tento sen uskutečnit, mé rodině, mému týmu současnému i minulému a všem fanouškům i partnerům. Je to náš společný úspěch,“ uvedla na konci roku Anastasja Vištalová, jejíž domovskou stájí je od listopadu 2023 Hradištko u Sadské a trénuje ji Libuše Půlpánová starší. 
 
„Na Slovensku jsem měla koně asi tři a půl roku, ale i kvůli pracovnímu vytížení jsem se rozhodla pro tuto změnu, díky níž mohu trénovat nejen o víkendech,“ upřesnila pro web Jezdci.cz s tím, že by ráda před paralympiádou absolvovala s klisnou First Love alespoň dva mezinárodní starty.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE