Česká jezdecká federace má nový web. Základ zůstal velmi podobný

ikonka

V pondělí 28. listopadu spustila Česká jezdecká federace již dříve avizovaný nový web, jehož prioritou má být především větší uživatelská přívětivost, funkčnost a atraktivní vzhled. Právě vizuál stránek je asi nejviditelnější změnou.
29.11.2022 12:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 
Finalizaci nového webu avizovala Česká jezdecká federace již ve svém listopadovém newsletteru. „Po dlouhé přípravě dokončujeme podobu a obsah nového webu ČJF. Prioritou pro nás byla větší uživatelská přívětivost, funkčnost a atraktivní vzhled,“ uvedli zástupci ČJF v první polovině měsíce.
 
Nová internetová prezentace této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice byla spuštěna v pondělí 28. listopadu. Na první pohled dominují desktopové i mobilní verzi výrazné fotografie ilustrující sdružované disciplíny, které jsou však pouze vizuálním prvkem a na podrobnosti o nich neodkazují. 
 
Následuje výrazná prezentace partnerů ČJF a poměrně výrazný informační box odkazující na sportovní kalendář v Jezdeckém informačním systému ČJF. Před novinkami ještě uživatelé narazí na reklamní banner s informacemi o blížícím galavečeru, byť proklik skrz něj vede aktuálně na prázdnou stránku. 
 
Aktuality jsou nadále rozděleny na domovské stránce do sekce hlavních zpráv a příspěvků z oblastí či disciplín. Zatímco u rozvržení pro stolní počítače jsou tyto sekce vedle sebe, na mobilních zařízeních musí uživatel nejprve rolovat přes výčet hlavních novinek k těm z disciplín a oblastí. Co ovšem zůstalo, je velká nesourodost samotných zpráv i jejich způsob interpretace. Ve spodní části úvodní stránky webu je ještě výčet zpráv z Facebooku. Ten bohužel v mobilech lehce narušuje responzivní zobrazení a celá stránka se občas nechtěně posouvá doprava. 
 
Chvályhodný je odkaz pro širokou veřejnost, která si může pokládat otázku „Kde vyzkoušet jezdectví?“. URL ale zatím nevede na kompletní přehled jezdeckých klubů přístupných pro veřejnost, nýbrž jen na domovskou stránku JIS ČJF. 
 
Veřejnosti je nově věnována také samostatná záložka v horizontálním menu, a to hned vedle položky s úvodními informacemi. V této části je opět odkaz na sportovní kalendář a také na „obecné informace“ o jednotlivých disciplínách, ale tam uživatel narazí pouze na rozdělovník aktualit ze skoků, drezury, všestrannosti, spřežení, vytrvalosti, voltiže, reiningu a pony. Do sekce veřejnosti spadá ještě stránka s výčtem televizních přenosů, informacích o možnosti členství v ČJF a výběrových řízeních. 
 
Pod položkou „sport“ se přes rozbalovací menu dostanete na podstránky disciplín, rozdělovník k jezdeckým závodům, dále se zde skrývá sekce „finance a ekonomika“, ale i kompletní informace ke vzdělávání v ČJF a veškeré dokumenty ke stažení jako jsou například pravidla ČJF, formuláře a podobně. Vedle „sportu“ pak návštěvník webu najde odkazy na dílčí stránky oblastí ČJF a možná trochu překvapivě dostala výrazný prostor v menu položka „funkcionáři“, skrz kterou se lze prokliknout na vybrané části ze sekce „vzdělávání“. Poslední kolonkou v hlavní liště upraveného webu s adresou www.cjf.cz s jsou „kontakty“.
 
Foto: Josef Malinovský

Jak se vám líbí nový web ČJF?

celkem hlasů: 39

Hlasování skončilo.

Moc se mi líbí, je výrazně lepší než ten původní. 7 / 17.95%
Lepší než dřív, ale čekal(a) jsem něco víc. 13 / 33.33%
Velký rozdíl oproti starému webu nevidím. 13 / 33.33%
Nelíbí se mi, původní stránky mi vyhovovaly víc. 6 / 15.38%