reklama 11A

Radek Rouč je již rok prezidentem ČJF. Hodně se nám toho povedlo, říká

ikonka

Česká jezdecká federace má už rok nové vedení. Při této příležitosti prezident této organizace Radek Rouč zrekapituloval, co se za dané období povedlo zrealizovat. „Podařilo se nám získat nové partnery pro ČJF,“ uvedl. Zmínil i vyšší příjmy z dotací.
13.11.2022 14:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Radek Rouč je již rok prezidentem České jezdecké federace. Funkce se oficiálně ujal 28. listopadu 2021. „Za ten rok se udělalo obrovské množství práce a určitě bylo mnoho důležitých věcí a rozhodnutí, které se povedlo uskutečnit,“ uvedl v úvodu bilančního rozhovoru pro EquiRadio Radek Rouč. 
 
Jeden z prvních velkých počinů bylo uzavření licenční smlouvy na výsledkový software Hubertus. „Potvrzení o dotaci na tento program jsme dostali někdy na začátku prosince, 15. prosince nám přišly peníze a celý ten projekt se musel uskutečnit do konce roku. Nám se tehdy podařilo získat Hubertus za poloviční cenu a podařilo se nám celý projekt zrealizovat do konce prosince. To byla jedna z důležitých věcí, která ovlivní ČJF na spoustu dalších let,“ spokojeně konstatuje prezident České jezdecké federace a pokračuje ve výčtu výsledků roční práce.
 
„Určitě se povedlo navázání spolupráce s trenérem dětských reprezentací s panem Tjarkem Naglem, což se nám také povedlo ještě do konce roku 2021. Já jsem za ním jel osobně do Německa a přemlouval jsem ho, aby pro nás mohl i nadále po roční pauze pracovat. – Už v lednu jsme si museli nechat schválit první rozpočet, který byl pro nás velice důležitý v tom, že my nechceme vládnout bez rozpočtu. Zákony říkají, že my můžeme nakládat pouze s penězi, které máme schválené Radou ČJF a já nechtěl spolu s týmem lidí z výkonného výboru dopustit to, že ho budeme mít schválený až někdy v září. Takže to si myslím, že se doopravdy povedlo.“ 
 
Radek Rouč také zdůraznil, že ČJF získala vyšší finanční dotace než v minulosti. „Ačkoliv jsme byli ze všech stran varováni, že to bude zhruba 80 % a výsledek u většiny svazů byl to, že dostali v průměru 85 % z toho, co dostali v roce 2021, tak nám se podařilo získat 105 % dotací. To si myslím, že byl veliký úspěch. Podařilo se nám získat nové partnery pro ČJF, které federace dlouhodobě neměla a my už v současné době máme plnění, které je skoro milion korun. Do konce roku ještě podepíšeme smlouvy s dalšími dvěma partnery a přesáhneme tak výrazným způsobem milion korun. Ta spolupráce však není jen na tento rok, ale máme jí domluvenou dlouhodobě,“ upřesňuje Rouč.
 

Psali jsme: ČJF kalkuluje s rozpočtem o 10 milionů nižším. Děláme škrty, říká Rouč

 
Mezi tématy, která považuje za klíčová, zmínil i spolupráci s Mezinárodní jezdeckou federací. „Jeli jsme do Luasane, což bylo v rámci zasedání a oslavy sto let FEI. Tam jsme zjistili, že existuje kromě jiného podpůrný program od FEI. Podporují federace v disciplínách, kde ty jednotlivé státy nemají takovou výkonnost a v minulém týdnu jsme dostali potvrzení, že v rámci podpůrných programů jsme dostali peníze na mezinárodního trenéra pro drezuru a všestrannost. Výsledkem je, že máme na tři roky pro tyto disciplíny sedm tisíc eur, kdy nám FEI zaplatí náklady spojené s tím mezinárodním trenérem. Také jsme zjistili, že FEI má spoustu programů, které nám mohou pomoci a jsme schopni dostat peníze do České republiky nebo pro České jezdecké federace.“
 
Ve více jak hodinovém rozhovoru pro EquiRadio hovořil Radek Rouč dlouze také o úspěších českých jezdců v letošním roce. „To, že dětské družstvo bylo poprvé v historii na mistrovství Evropy na pátém místě, je ohromný úspěch. To, že družstva našich juniorů a mladých jezdců ve skocích byla třetí v Hagenu na CSIO, které je považováno za jedny z nejtěžších závodů v Evropě, to je neuvěřitelné. Do toho jsme měli mnoho úžasných úspěchů, kdy jsme vyhráli Poháry národů, kdy drezurní jezdci měli špičkové výsledky a samozřejmě ve všestrannosti udělal Matěj Sukdolák neuvěřitelný výsledek na mistrovství Evropy v Anglii. Myslím si, že se nám i sportovně velice dařilo,“ shrnul uplynulý rok prezident České jezdecké federace. 
 
Tuto zastřešující organizaci jezdeckého sportu v České republice čeká za měsíc slavnostní galavečer, kde budou nejúspěšnější sportovci v tomto odvětví oceněni. Konat se bude v pátek 16. prosince od 18:00 v prostorách multifunkčního objektu Cubex Centrum Praha na Pankráci. Na začátek příštího roku jsou pak plánovány oblastní konference, při nichž budou zástupci členských subjektů volit nové vedení v regionech. Následovat bude pravidelná celostátní konference ČJF.
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE