reklama 11C

Češi slavili v Belgii: Řezníček zvítězil, Najmanová skončila v TOP10

ikonka

Martin Řezníček zazářil v pátek 5. dubna v Lanakenu na parkuru vysokém 140 cm, kterou ovládl. V belgickém Opglabbeeku bojují o přední příčky naše mladé skokové naděje v rámci CSIOchJ, kde si pro 9. příčku dojela v dětské kategorii Laura Najmanová…
05.04.2019 20:08  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Konkurence více jak 70 dvojic čekala na českého reprezentantka Martina Řezníčka v páteční lanakenské stočtyřicítce v rámci CSI2*. Martin Řezníček sedlala na tomto parkuru Chanyu s níž nechyboval. Spolu s jednoznačně nejrychlejším časem, který byl o necelé tři vteřiny rychlejší než u druhé umístěné dvojice, česká dvojice zvítězila.

O pět centimetrů vyšší překážky pak absolvoval tento jezdec spolu s Coolmanem 68. Tam ale česká dvojice inkasovala 4 trestné body a obsadila 38. místo výsledkové listiny.

ČTĚTE TAKÉ: Páteční italské úspěchy Čechů. Zelinková startovala ve stopadesátce

Česká vlajka nechyběla v juniorské Grand Prix v Opglabbeeku, kde překážky měřily 140 cm. Tato náročná soutěž vyšla z českých dvojic nejlépe Sofii Najmanové v sedle Fhorly, která dovezla do cíle devět trestných bodů. Tento výsledek nakonec stačil na 34. příčku. Českým juniorkám sedla páteční stotřicítka, kde hned dvě protnuly cílovou pásku bez trestných bodů na překážkách. Do konečného výsledku ale u obou promluvil stanovený čas, který obě překročily. S jedním bodem se na 18. místo postavila Linda Portychová spolu s La Mirage 16. O jeden bod více počítala Kateřina Tomanová, které s Armani Code 9 patřila 20. příčka.

Z umístění v TOP10 se v rámci soutěže dětí radovala Laura Najmanová, která s Elise S na parkuru vysokém 115 cm vybojovala 9. místo. Stejná jezdkyně nechyběla ani v další soutěži určené dětské kategorii, a to dvoufázovou soutěž s výškou překážek 125 cm. Tady Laura Najmanová s La Frei inkasovala v obou fázích po jedné chybě, což ji odsunulo až ke konci výsledkové listiny.

Výsledky z Lanakenu najdete TADY, z Opglabbeeku TADY

Foto: Lukáš Najman





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE