reklama 11C

Boyd Exell míří v Kladrubech za dalším triumfem. Češi se mezi týmy propadli

ikonka

I přes extrémně nevlídné počasí si mnoho fanoušků vozatajského sportu nenechalo ujít sobotní maraton při Rudolfově poháru v Kladrubech nad Labem. Mezi třicítkou čtyřspřeží vynikalo opět to s australskou vlajkou pod vedením Boyda Exella.
20.04.2024 22:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Gabriela Pilařová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Při sobotním maratonu mezinárodních vozatajských závodů CAIO3*-W v Kladrubech nad Labem se na prvních dvou příčkách žádné překvapení nekonalo. Suverénním výkonem si dojel pro dílčí prvenství Australan Boyd Exell a s lehkou ztrátou za ním skončil Nizozemec Koos de Ronde. 
 
Na celkovém pořadí se pravděpodobně nic nezmění ani po nedělním parkuru, neboť Exell vede o téměř dvanáct bodů a desetibodový náskok má jeho hlavní soupeř před průběžně třetím Danielem Schneidersem z Rakouska, jenž se blýskl třetím nejlepším maratonem a posunul se po úvodní drezuře o dvanáct pozic výš. 
 
Průběžně čtvrtý je stále Němec Georg von Stein. Na pátou příčku poskočil Glenn Geerts z Belgie a dařilo se také Radkovi Nesvačilovi, který byl v drezurní zkoušce jedenáctý, ale díky výbornému maratonu se probojoval na šestý řádek výsledkové listiny po dvou soutěžních dnech. Naopak velké zklamání prožívá jeho bratr Jiří, jelikož mu terénní zkouška na domácí půdě vůbec nevyšla a propadl se až na 22. pozici. 
 
V Poháru národů jsou Češi před závěrečnou zkouškou šestí. Před nimi jsou pátí Maďaři, čtvrtí Nizozemci, třetí Belgičané, druzí Němci a vedoucí Australané. 
 
V soutěži CAI3* dvojspřeží je lídrem Bartolomiej Kwiatek z Polska a nejlepším českým účastníkem zůstává Vladimír Moudrý, který do parkuru nastoupí ze čtvrté pozice. V singlech si drží druhé místo Daniel Bejr za Rakušanem Alexandrem Böschem. 
 
Nedělní parkur začíná již v 8:00 hodin ráno dvouhvězdičkovými soutěžemi. Celý sportovní program bude možné opět sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE