reklama 11A

Exell v Kladrubech opět září. Češi jsou ve vozatajském Poháru národů čtvrtí

ikonka

V pátek začala v Kladrubech nejzajímavější část Rudolfova poháru – kvalifikace Světového poháru a Pohár národů čtyřspřeží. Do hlavní soutěže nastoupilo dosud v České republice nevídaných třicet účastníků.
19.04.2024 20:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Gabriela Pilařová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Kdo alespoň občas sleduje světové vozatajské dění, tak nemohl pochyboval o tom, že Australan Boyd Exell bude stejně jako vloni největším favoritem při mezinárodních závodech CAIO3*-W v Kladrubech nad Labem. V páteční drezurní zkoušce obdržel se svým čtyřspřežím 40,85 bodů a s velkým náskokem se tak ujal vedení. 
 
Druhý umístěný Koos de Ronde z Nizozemska je se 47,71 body druhý a pod 50 bodů se dostali ještě dva němečtí reprezentanti Mareike Harm a Georg von Stein. Přesto jsou Němci v Poháru národů až druzí za Australany, za něž bodoval ještě Tor van den Berge, jehož samostatný výsledek stačil na sedmý řádek výsledkové listiny. 
 
Šestý byl nejlepší z Čechů Jiří Nesvačil junior, jenž drezuru dokončil s 52,51 body. Zhruba o dva body méně měl Dries Degrieck z Belgie. Společně s výsledkem Toma Stokmanse zajistil pro svoji zemi průběžné třetí místo. 
 
Čtvrtí jsou v týmové soutěži reprezentanti České republiky. V týmu jsou kromě Jiřího Nesvačila juniora ještě Radek Nesvačil a Petr Novák. Ten měl bohužel velkou smůlu na počasí, jelikož při jeho jízdě se nad Kladruby strhl velmi silný déšť, který částečně ovlivnil jeho výkon. Jeho výsledek 65,76 se tedy škrtal a po zapsání skóre 54,51 Radka Nesvačila mají Češi 107,02 bodů. 
 
Austrálie vede s 94,22 body, Němci mají 98,08 bodů a Belgii se 104,62 body čeští vozatajové doslova šlapou na paty. Těm jsou pro změnu v zádech Nizozemci se 107,74 body. Následují Maďarsko, Rakousko a Polsko. 
 
V pátek se konaly také soutěže CAI2* jednospřeží a dvojspřeží. V singlech vede Michal Žák, v párek Weronika Kwiatek před druhou Sarah Stötzer a třetím Josefem Kolářem.
 
Sobotní maraton začne již v 8:00 hodin ráno, přenášet ho bude internetová televize EquiTV.cz společně s ClipMyHorse.TV a programem ČT Sport plus (HbbTV).



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE