reklama 11A

Tlukot srdce a kopyt: Starokladrubští bělouši zářili ve Friedrichshafenu

ikonka

Reprezentanti Národního hřebčína Kladruby nad Labem se minulý týden účastnili mezinárodního veletrhu Pferd Bodensee, který se koná v německém Friedrichshafenu. Motto letošního ročníku bylo „Tlukot srdce a kopyt“ a zúčastnilo se ho 444 vystavovatelů.
21.02.2024 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Foto: Jiří Machek a Magdalena Musilová, poskytl Národní hřebčín Kladruby  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Ve Friedrichshafenu se návštěvníkům oblíbeného veletrhu Pferd Bodensee prezentovalo celkem 41 plemen koní, mezi nimiž nechyběli ani starokladrubští bělouši z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.
 
„Koně Národního hřebčína Kladruby nad Labem se této výstavy u Bodamského jezera zúčastňují na základě pozvání již od roku 2006. V letošním roce dorazilo do Friedrichshafenu celkem šest starokladrubských běloušů,“ uvedli ředitel hřebčína Jiří Machek.
 

Psali jsme: V Kladrubech se narodila první dvě letošní hříbata. Bude jich téměř padesát

 
V rámci večerního galaprogramu s názvem „V rytmu koní“, který každý večer v pátek a v sobotu sledovalo okolo čtyř tisíc diváků, vystupovali starokladrubští koně celkem třikrát. „Hned v úvodu programu byla předvedena ukázka císařského šestispřeží vedeného manželi Nesvačilovými. Dále jezdci a koně z Národního hřebčína spolu se zástupci hřebčína Marbach, rakouského hřebčína Ebbs a bavorského hřebčína Schwaiganger připravili společnou čtverylku členských hřebčínů sdružení ESSA, které se zúčastnili Jan Holec a Denisa Listíková v sedle starokladrubských koní a Tomáš Němec, Kateřina a Jiří Nesvačilovi se sulkami. Vyvrcholením večerního programu bylo závěrečné vystoupení s názvem ‚Go West‘ s šesti pětispřežími, mezi nimiž nechybělo pětispřeží z kladrubského hřebčína vedené Jiřím Nesvačilem juniorem,“ doplnili zástupci Národního hřebčína v krátké tiskové zprávě. 
 
Starokladrubští koně vystupovali i v denním programu, a to při pas de deux v dámských sedlech v podání Denisy Listíkové a Kateřiny Nesvačilové. Nepostradatelným členem české ekipy byla také Magdaléna Musilová. Čestným hostem sobotního večerního galaprogramu byl ředitel Národního hřebčína Kladruby Jiří Machek s chotí.
 
Zdroj: tisková zpráva Národního hřebčína Kladruby



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }