reklama 11C

Borsakov zabojoval, další Čechy pronásledovala ve Francii smůla

ikonka

Horká část dostihové sezony začíná, v úterý se představili tři čeští koně v Chantilly a jeden ve Fontainebleau. Nejlepší výsledek veze Borsakov, Bridgeur a především Nuee Ardente čelili v závěru svých dostihů nemalé smůle.
12.03.2019 18:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Byl to den vzestupů a pádů, který zažily české stáje na úterních dostizích ve Francii. Vytěžily dvě dotovaná umístění včetně druhého místa Borsakova v Chantilly, ale při troše štěstí mohly dosáhnout ještě mnohem víc.
 
Jako první se v poledne postavil na start osmiletý ryzák Bridgeur, který pod Jaroslavem Myškou finišoval šestý v cross country na 4600 metrů ve Fontainebleau.
 
Pro dvojnásobného účastníka Velké pardubické v barvách stáje VaZi to bylo poměrně kruté rozuzlení dobře rozběhnutého dostihu. Tempař z tréninku Štěpánky Myškové si po svém zvyku v poklidu odvodil větší část trati. První soupeři ho začali míjet v posledním oblouku, ale valach byl až do závěrečných metrů ve hře o pátou dotaci, která mu unikla o decimetry.
 
Smolařem dne ale byla na odpoledním mítinku v Chantilly pětiletá Nuee Ardente. Při svém čtvrtém startu v tréninku Václava Luky využila pod Eddym Hardouinem optimální startovní pozici a v 52 000 eur dotovaném Prix Jocker číhala blízko špice kolem šestého místa.
 
Tlačenice kolem bariéry se ale zástupkyni stáje Torsten Raber stala osudnou. V cílové rovině se jí neotevřelo místo k útoku a Hardouin projel cílem na desátém místě s plnýma rukama.
 
Bošovickou výpravu podvečer odškodnil bojovným výkonem Borsakov, který si připsal druhé místo ve sprintu na 1300 metrů délku za vítězem. Čtvrtý z loňského EJC Leram Million, který čeká na vítězství od května 2017, absolvoval v sedle s Theo Bachelotem aktivní dostih z druhé pozice a v cílové rovině bojoval o vítězství. Nakonec se přes něj dostal jen na poslední chvíli útočící tříletý Euryale.
 
“S Borsakovem jsem spokojený, ale Nuee Ardente dnes měla na hodně dobrý výsledek,” litoval trenér Václav Luka.
 
Druhé dotované umístění dne získal Nine Ou Four v class 3 na stejné trati. Osmiletý veterán Syndikátu V3J tentokrát předvedl netypický výkon, když dobře odskočil a zařadil se do druhé třetiny pole. Do cílové roviny točil na optimální pozici, ale jeho závěr nakonec postrádal obvyklou razanci a Nine Ou Four se musel spokojit s dotací za šestou příčku.
 
Další starty českých koní ve Francii jsou plánovány na čtvrtek.
 
 
Dnes jsme také psali:
 
 
 
 
Na snímku: Borsakov druhý v Chantilly




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE