reklama 11D

Ben Maher vybojoval explozivní vítězství při domácí LGCT v Londýně

ikonka

Britská superstar Ben Maher v sobotu zaznamenal na domácím kolbišti v Londýně vítězství v Grand Prix Longines Global Champions Tour. Vyprodané ochozy dočasně vybudované arény v areálu Royal Hospital Chelsea mu bouřlivě aplaudovaly ve stoje.
04.08.2019 07:28  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Diváci v areálu londýnské Royal Hospital Chelsea viděli v Grand Prix Longines Global Champions Tour nezvykle vysoký počet bezchybných výkonů. Po čisté jízdě postoupilo do rozeskakování hned dvanáct dvojic a další tři inkasovaly pouze jeden trestný bod za čas. Téměř půlka startovního pole tak na překážkách nechybovala. 
 
V rozeskakování dovedli své koně do cíle bez penalizace pouze čtyři jezdci. K radosti fanoušků týmu Prague Lions mezi nimi byl i Niels Bruynseels na desetiletém hřebci Jenson van't Meulenhof. Z této čtveřice však byl nejpomalejší a skončil tak těsně pod stupni vítězů. Na ty vystoupali dva Irové – druhý skončil Shane Sweetnam v sedle valacha Alejandro, třetí pak Darragh Kenny s teprve devítiletým koňským svěřencem Classic Dream. 
 
O sekundu a půl rychlejší než irské duo však byl britský jezdec Ben Maher s fenomenálním desetiletým valachem Explosion W. „Nejlepší vítězství je vyhrát doma,“ konstatoval Ben Maher. „Jezdit na pravděpodobně nejlepším koni na světe je neuvěřitelný pocit. Explosion a já jsme letos zahájili sezonu trochu pomaleji, ale dnes jsem s ním jel na maximální riziko a vyšlo to. Cítil se neuvěřitelně – v jiné lize – a zasloužil si toto vítězství, dodal.“
 
Čtrnáctým účastníkem Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, která se pojede při listopadové galashow světového parkuru Prague PlayOffs v libeňské O2 areně, je Shane Sweetnam, který se v Londýně umístil jako druhý v pořadí za již kvalifikovaným Benem Maherem. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal postup do Prahy britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj postup mu přenechala Dani G. Waldman. Ta vyhrála v sezoně už podruhé, a tak postupová pozice automaticky přecházela na dalšího jezdce v pořadí. 
 
Kompletní výsledky z Londýna najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Global Champions pokračuje od 9. do 11. srpna v nizozemském Valkenswaardu. V letošní sezoně se uskuteční před finálovým mítinkem celkem osmnáct kol Global Champions. Sérii uzavře stejně jako v loňském roce již zmíněná pražská galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Ta se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
 
Foto Stefano Grasso  /LGCT
 
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE