reklama 11A

Bartoš: Štěstí, že jsem neposlechl Italy. Váňa mi dává novou motivaci

ikonka

Mnohonásobný překážkový šampion Josef Bartoš se po těžkém zranění opět vrací do sedla. V exkluzivním rozhovoru pro Jezdci.cz a EquiTV také prozrazuje jména tří koní, které by si dostihoví příznivci letos rozhodně měli zapamatovat.
27.03.2019 17:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  | 
VIDEO
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

VIDEO S CELÝM ROZHOVOREM NAJDETE TADY

Zpočátku si Josef Bartoš myslel, že se zase nic tak hrozného nestalo - alespoň na poměry překážkových žokejů. Při únorovém pádu v italské Pise si potrhal plíci a zlomil čtyři žebra.

"Bojoval jsem o vítězství a na poslední překážce jsme spadli. Bohužel jsem se dostal přímo pod nohy koni, který běžel za mnou. Šlápl mi na hrudník," vrací se k situaci, která ho po slibném úvodu italské překážkové zimy vyřadila z provozu.

Hlavní problém však přišel až v místní nemocnici. Italští lékaři Bartošovi neudělali drenáž plíce, kde mu po celý týden zůstala krev.

"Kdybych poslechl doktory v Pise a nechal to být, dnes už bych půlku plíce neměl. Naštěstí jsem se po návratu z Itálie zastavil ve fakultní nemocnici v Plzni, kde mi tu krev okamžitě odsáli drenáží a pan doktor mi zařídil operaci na chirurgii," vysvětluje Bartoš.

Čtyřnásobnému italskému a trojnásobnému českému šampionovi se zatím obtížnějí dýchá, ale věří, že ho následky zranění do budoucna nebudou limitovat.

Už v sobotu se vrací do sedla v Miláně. "Zatím jen na jednoho koně, ale další týden už chci naplno naskočit do sezony," ujišťuje Josef Bartoš.

Pokolikáté v kariéře mu už plzeňští lékaři pomohli? Koho pojede v letošní Velké pardubické a které tři svěřence Josefa Váni mladšího by vybral jako koně pro zapamatování v sezoně 2019? Video s kompletním rozhovorem najdete na tomto odkazu.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE