reklama 11D

Pardon My French se nechal přemlouvat, Borsakov sahal po vítězství

ikonka

Čtyři svěřenci Václava Luky se v pondělí odpoledne představili v Chantilly. V Bošovicích u Písku působící trenér vyslal hned tři koně do tiercé handicapu o 52 000 eur, zatímco pátý z listed Pardon My French zamířil do prodejního dostihu.
25.03.2019 15:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Necelé dva týdny po pátém místě v listed se do Francie vrátil Pardon My French. Hnědák ze stáje Leram obsadil druhé místo v prodejním dostihu tříletých na 1200 metrů v Chantilly a připsal si dotaci 5400 eur.
 
Svěřenec Václava Luky odskakoval v osmičlenném poli z vnějšího boxu a usadil se na páté pozici. Theo Bachelot musel začít jezdit ještě před zatočením do cílové roviny a chvíli trvalo, než hřebce přesvědčil k zmobilizování rezerv. Pardon My French si nakonec bez větších problémů připsal druhé místo za suverénním Big Boots.
 
Zbylí tři čeští zástupci v Chantilly byli nezvykle vidět ve stejném dostihu, v pondělním tiercé handicapu Prix du Massif des Trois Forets (1300 m, 52 000 eur) v Chantilly. Spolu s Borsakovem a minule smůlou pronásledovanou Nuee Ardente dotvořila bošovické trio nová akvizice stáje PMA Racing Syndicate Sweeticon.
 

Čtěte také: Pardubice? Ve hře je také podpora státu, přiznal Dostihový spolek

 
Nejlépe podle očekávání uspěl Borsakov, kterého Theo Bachelot usadil u bariéry a prakticky do poslední chvíle byl ve hře o vítězství. Až v závěrečných desítkách metrů se přes sedmiletého hnědáka stáje Hana Veselá dostali tři soupeři a Borsakov obsadil čtvrtou příčku asi 1 1/2 délky za vítězem.
 
Jeho tréninkoví kolegové do boje o přední místa nezasáhli. Desátá Nuee Ardente se sice v polovině cílové roviny na okamžik otevřela mezera, ale žokej Alexis Badel brzy poznal, že klisnin závěr na nejlepší stačit nebude.
 
Dvanáctá Sweeticon napoprvé zaujala spíše faktem, že žokej Mickael Barzalona díky ní oblékl modrý dres s bílými kruhy, tedy někdejší barvy Svinčic.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE