Aleš Opatrný v olomoucké UCED Gold Tour s Dedijtje nenašel přemožitele

ikonka

Český reprezentant Aleš Opatrný se postaral o třetí české vítězství v rámci mezinárodních závodů TV J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. S klisnou Dedijtje ovládl UCED Gold Tour poté, co dokončil parkur do 140 centimetrů čistě a ve skvělém čase 54,07 sekundy.
23.06.2022 15:42  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Kurz čtvrteční UCED Gold Tour z dílny portugalského stavitele Bernarda Costy Cabrala měl mnoho míst, kde se dalo zkrátit. Elitní trojici se to dařilo velmi dobře a zbytku startovního pole odskočilo o tři i více sekund. O vítězi však rozhodovaly jen setiny.
 
Nejlepší výkon nakonec k radosti domácích fanoušků parkurového skákání podal Aleš Opatrný, když s klisnou Dedijtje dokončil v čase 54,07 vteřiny. O pouhých sedm setin pomalejší byl Andrea Herck v sedle klisny Epsilon de Roulard a skončil tak druhý. V případě třetí umístěné jezdkyně Finjy Bormann z Německa na klisně Sally 721 se časomíra zastavila na hodnotě 54,75.
 
Také další tři dekorované pozice obsadili výhradně němečtí reprezentanti Michael Kölz, Marvin Jüngel a Maximilian Schmid. Druhý nejlepší český výkon předvedla nakonec sedmá Lucie Strnadlová s klisnou Quadirou. Cílem projely v čase 61,60 vteřiny. 
 
Foto: Kateřina Návojová