reklama 11B

Sobotní české starty při CSI Ebreichsdorf

ikonka

V rakouském Ebreichsdorfu pokračovalo během soboty 12. května závodní dění v rámci prvního týdne mezinárodního skokového mítinku CSI. České zastoupení jsme měli v téměř každé ze soutěží, a to včetně těch pro mladé koně, pro děti při mladé jezdce…
12.05.2018 21:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Právě na mladé jezdce čekal v sobotu nejvyšší parkur toho dne, a to skoková soutěž 140 centimetrů vysoká. Ta se jela v rámci EY-Cupu a na startu nechyběla ani česká jezdkyně Tina Šalková. Stejně jako v předešlých dnech, i v sobotu se jí dařilo. S klisnou Frascati van ter Hulst totiž překonala připravenou trasu parkuru nejen bezchybně, ale také ve velmi dobrém čase. Do cíle se dostala v čase 67,37 vteřiny, což jí nakonec vyneslo pěkné třetí místo.

V této soutěži bylo možné vidět také Sofii Najmanovou s koněm Casanova S. I tato česká dvojice dokončila soutěž bez trestných bodů. Jejich o něco pomalejší čas je nakonec zařadil na desátou pozici ve výsledkové listině. Do cíle se dostalo bez chyb na překážkách celkem čtrnáct účastníků.

V soutěžích pro mladé koně ve věku pěti až šesti let se nejlepší české výsledky podařilo zaznamenat v šestileté kategorie. V elitní pětici jsme totiž měli hned tři české zástupce. Na druhé místo dosáhl Kamil Papoušek s Great Feeling, když dokončil druhou fázi parkuru 125 centimetrů vysokého v čase 28,52 vteřiny.

Zhruba o jednu desetinu sekundy horší výsledek předvedl tento český zástupce v sedle svého druhého koně Mister Star vd Zandhoeve, a tak se s tímto svěřencem zaslouženě radoval z třetí pozice. Na pěkné čtvrté místo pak dosáhl Marek Klus a Solidat.

Tři dobrá umístění si v sobotu připsala i mladší členka české ekipy, Mariana Michlíčková. Nejprve si dojela pro třetí příčku soutěži Children Tour. Na parkuru 120 centimetrů vysokém sedlala koně Cornet´s Boy. Následně pak přidala druhé místo s Idee van de Achterhoek, a to v soutěži VIP Silver Tour. Opět se jednalo o skokovou zkoušku s výškou překážek 120 centimetrů.  Do třetice se pak tato jezdkyně umístila v elitní pětici v soutěži VIP Gold Tour. Na parkuru 130 centimetrů vysokém dokončila na páté pozici s Leeve Jung 2.

Se Silver Tour si dobře poradila Nikola Bieliková, když dokončila s koněm Casillas soutěž 125 centimetrů vysokou bezchybně a získala pěkné čtvrté místo. Jen o jednu příčku níže skončila taktéž bezchybná Natálie Kreislová a Balina 5. Šesté a sedmé místo si připsaly tento den i Adéla Pokorná a Aneta Pokorná, když dokončily bez chyby parkur Bronze Tour. 

Soutěž Diamond Tour se v sobotu nekonala a na jezdce bude čekat tato tour v neděli, a to v rámci Magna Racino Grand Prix.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE