reklama 11D

Scandinavian Vikings adepty na semifinále PlayOffs

ikonka

Účastníky parkurové Global Champions League čeká poslední kvalifikační kolo, v němž se rozhodne o postupujících do Super Cupu Prague PlayOffs 2018. Ten se odehraje v polovině prosince v pražské O2 areně. Jistý postup mají mj. i Scandinavian Vikings…
20.09.2018 13:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Stále však mají o co bojovat i během listopadového mítinku v katarském Dauhá. Z šestnácti postupujících týmů do PlayOffs konaného od čtvrtka 13. do neděle 16. prosince totiž půjdou čtyři nejlepší rovnou do pátečního semifinále a vyhnou se tak prvnímu možnému vyřazení ve čtvrtečním čtvrtfinále. 
 
Jezdci týmu Skandinávských Vikingů jsou v aktuálním pořadí seriálu na sedmé příčce. Účast v Super Cupu je tak nemine. Teoreticky by se však ještě mohli dostat i mezi nejlepší čtveřici. Museli by ovšem v Dauhá skončit nejhůře do druhého místa a aktuálně čtvrtí Rome Gladiators by naopak museli skončit poslední. V neposlední řadě pátí Shanghai Swans a šestí Montreal Diamnods nesmějí být v poslední kvalifikační soutěži lepší než Vikingové. Ti jinak budou muset absolvovat v Praze i čtvrtfinále. Matematická rovnice to není jednoduchá, ale šance pořád ještě existuje!
 
Družstvo Scandinavian Vikings podává v letošní sezoně vyrovnané výkony. Nejlepším výsledkem bylo druhé místo v osmém kole v portugalském Cascais. Na něm se podílel i Němec Christian Ahlmann, který je jejich největší hvězdou. Je držitelem zlaté medaile v individuálním i týmovém mistrovství Evropy z roku 2003. Triumfu dosáhl s Costerem, jenž s ním o rok později obsadil třetí místo na olympiádě v Aténách a v roce 2005 si zopakoval úspěch v evropském šampionátu družstev.
 
Ahlmann byl také členem německého družstva na Světových jezdeckých hrách v Cáchách a na domácí půdě bral třetí příčku. Z roku 2007 má pak titul vicemistra Evropy. Stejnou pozici vybojoval i v roce 2013. Ve finále Světového poháru byl sedmkrát, v roce 2011 je v sedle legendárního hřebce Taloubeta Z vyhrál. V sérii Global Champions sedlá především hřebce Clintrexa Z a Colorita.
 
Podíl na úspěchu Scandinavian Viking s Cascais měl také Leopold van Asten. Ten je mimo působení v seriálu GC oporou nizozemského národního družstva. Na olympiádě v Aténách v roce 2004 s ním dosáhl na čtvrtou příčku. Ve finále Světového poháru startoval celkem třikrát. Nejčastěji jej fanoušci mohou vidět závodit s jedenáctiletou hnědkou VDL Groep Miss Untouchable a s holandskou klisnou VDL Groep Beauty.
 
V sestavě je doplňuje Němec Mario Stevens, pravidelný účastník mezinárodních závodů na tří až pěti hvězdové úrovni. Dalším z členů celku je jeden z nejlepších norských skokanů současnosti a člen norského národního družstva Geir Gulliksen.
 
Členem ve věku do 25 let, jehož mají ve svých řadách všechny týmy ligové soutěže, je Švédka Evelina Tovek. Mladá, avšak velmi nadějná svěřenkyně jezdce a trenéra Henrika von Eckermanna dokáže držet krok se zkušenými elitními skokany. Její největší oporou je vestfálský valach Castello 194, s nímž loni vyhrála LGCT Grand Prix v Římě.
 
Poslední závod série Global Champions před prosincovým Prague PlayOffs 2018 ve vysočanské O2 areně se uskuteční v katarském Dauhá od 8. do 10. listopadu. Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018 jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE