reklama 11A

Prague Lions začali GCL v St. Tropez osmým místem

ikonka

Ve čtvrtek 31. května podvečer zahájilo již 6. kolo prestižní parkurové série Global Champions League 2018, které se koná v areálu Athiny Onassis v Ramatuelle nedaleko Saint Tropez. Tým Prague Lions reprezentovali Niels Bruynseels a Anna Kellnerová…
31.05.2018 21:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jejich vylosované startovní pořadí mělo číslo čtyři. Jako první nastoupil za Pražské lvy Niels Bruynseels s dvanáctiletou klisnou Gancia de Muze. Na náročném parkuru s překážkami vysokými do 155 centimetrů, který do té doby překonalo jen pár dvojic bez penalizace, chyboval pouze jednou na čtvrtém skoku. Poté odstartovala Anna Kellnerová s Classicem. Většinu překážek překonala naprosto precizně a až na té s číslem jedenáct, což byl šířkový skok (tzv. oxer), Classic lehce zavadil o zadní břevno, které se neudrželo v hácích, a tak i tato dvojice zaznamenala 4 trestné body za jednu chybu. S osmi trestnými body se ještě nějakou dobu Prague Lions drželi ve vedení, ale nakonec čistých jízd přibývalo a po skončení týmového klání výsledek 8 trestných bodů v kombinaci s časem 160,61 sekundy stačil na 8. místo. Stejnou penalizaci ovšem má hned pět celků – na 5. až 9. místě. Madrid in Motion jsou sedmí pouze s minimálním rozdílem 1 setiny sekundy od Pražských lvů. O něco rychlejší byli Chantilly Pegasus a Rome Gladiators. Naopak delší čas měli „domácí“ St. Tropez Pirates, kteří se tak zařadili na 9. řádek průběžného pořadí. Po dvou chybách měla ještě družstva New Your Empire a Berlin Eagles. Ta si ovšem navíc připočetla 1 trestný bod za překročení časového limitu u jednoho ze dvou členů týmu. 
 
S čistým štítem nastoupí do sobotní druhé části Global Champions Tour, v níž se rozhodne o celkovém pořadí v tomto kole seriálové soutěže, pouze Shanghai Swans a Miami Celtics. Týmy London Knights a Chantilly Pegasus si připsaly po jedné chybě a jejich zatížení je tudíž čtyřmi trestnými body. Znamená to tedy, že pokud si chtějí udržet šanci na medailové pozice, musí se i napodruhé vyvarovat chybám. Každé shození překážky totiž může znamenat poměrně výrazný propad. 
 
Páteční program mítinku Global Champions v Saint Tropez bude pokračovat od 14.00 a 17.30 hodin dvěma soutěžemi nejvyšší kategorie CSI5*. Vrcholným dnem těchto závodů bude sobota, kdy se nejprve od 14.00 hodin pojede druhá část týmové soutěže Global Champions Leageu na výšce 150 až 160 centimetrů. V ní se rozhodne nejen o pořadí družstev, ale také o sestavě účastníků v následující Longines Grand Prix. Do ní postoupí od 17.30 hodin 35 nejlepších jezdců a koní z kvalifikace.
 
Podrobnosti vč. startovních a výsledkových listin najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com, kde je možné sledovat živé internetové vysílání, příp. se podívat na video archiv všech předešlých jízd. 
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE