reklama 11C

Prague Lions v pátém kole GCL v Hamburku dvanáctí

ikonka

Družstvo Prague Lions obsadilo v pátém kole prestižní parkurové série Global Champions League, které se uskutečnilo v Hamburku, dvanácté místo. Od TOP10 je dělily jen tři body za překročení času. V průběžném pořadí týmů jsou aktuálně osmí…
12.05.2018 15:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Dvanáctí byli Pražští lvi již po čtvrteční úvodní část této dvoukolové soutěže. Německý jezdec Holger Wulschner inkasoval s koněm BSC Cha Cha Cha jen jeden trestný bod za čas a Anna Kellnerová v sedle hřebce Giljandra van den Bosrand přidala 5 bodů za jednu chybu v kombinaci s menší časovou penalizací, jež ostatně potkala i mnoho dalších dvojic. Rozestupy byly mezi jednotlivými celky před sobotním vyvrcholením ligového klání minimální a bylo jasné, že každé sebemenší zaváhání může znamenat výrazný propad ve výsledkové listině. 
 
Sestava Pražských lvů se pro sobotu obměnila. Holgera Wulschnera nahradil Gerco Schröder s koněm Glock´s London a Anna Kellnerová si vzala tentokrát Calcourta Falklunda, s nímž do kolbiště vstupovala před jejím týmovým kolegou. Už to vypadalo, že se jí podaří překonat všechny překážky bez penalizace, ale v závěru přišla dvě shození. První na úvodním skoku dvojkombinace (10A) a poté ještě na úplně poslední překážce kurzu s číslem 12. K osmi bodům přibyl ještě jeden za čas a na týmovém kontě svítilo před startem Gerca Schrödera číslo 15. Nizozemec Schröder opět dokázal, že se s rolí finišmana vypořádává velmi dobře a s Glock´s Londonem dojel s nulou na bodovém kontě. V konečných součtech zůstali Prague Lions dvanáctí a do žebříčku si připsali 10 bodů. Celkem jich mají 71, což aktuálně stačí na 8. řádek tabulky. 
 
Tři celky na 5. až 7. pozici mají 73 bodů. Pod pódiovými příčkami jsou Shanghai Swans se 77 body. Ti ovšem v Hamburku na pódiu nechyběli, neboť vybojovali bronzové medaile. Před nimi skončili v pátém závodu GCL jezdci reprezentující Valkenswaard United, čímž poměrně stáhli náskok vedoucího celku London Knights na osmibodový rozdíl. Londýnští rytíři předvedli na hamburském kolbišti pátý nejlepší výsledek, ale jejich vedoucí pozice zatím ohrožena nebyla. Momentálně mají 109 bodů. 
 
Prvenství v Hamburku patřilo týmu St Tropez Pirates, za nějž startovali Němka Laura Klaphake a Belgičan Pieter Devos. Ten předvedl ve čtvrtek s Claire Z i v sobotu s Apartem precizní výkon, a i když Laura Klaphake v sobotu s Catch me if you can přece jenom jednou inkasovala, 4 trestné body jim na prvenství stačilo. Tři další týmy sice měli také jenom jednu chybu, ale v jejich neprospěch hovořila větší či menší penalizace za čas, resp. součty časů z jednotlivých jízd. St Tropez Pirates se díky zisku 20 bodů katapultovali z průběžného 11. řádku na 3. příčku po pěti závodech okruhu Global Champions.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE