reklama 11A

Normandie 2014: Radek Nesvačil má drezuru za sebou

Jako první nastoupil z českých vozatajů do drezurní části soutěže spřežení Alltech FEI Světových jezdeckých her v Normandii Radek Nesvačil. Za předvedení úlohy získal 68,20 trestného bodu, což jej po odjetí osmi spřežení řadilo na 7. místo...
04.09.2014 11:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Radek Nesvačil se svojí čtyřkou složenou ze tří starokladrubských vraníků a jednoho bělouše. Foto Jezdci.cz
 
„Jsem spokojen s tím, že jsme dojeli, nic jsme nespletli a nic se nám nestalo. Trošku jsme měli problémy s kobylkou v naší čtyřce, ale vše se nám podařilo vyřešit k relativní spokojenosti. Měla problém s přilnutím, ale během těch dvou dnů, co jsme tady je to již o 50 % lepší. – Uvidíme, jaké budou mít ostatní body, ale jsem zatím s dnešním výkonem spokojen,“ zhodnotil krátce po sesednutí z kozlíku Radek Nesvačil.
 
„Při vjezdu na obdélník všichni koně fungovali výborně. Jen klisna a šiml mají nekonečný problém s krokem, tam jsme ztratili asi hodně bodů. Prodloužené klusy, tam koně nemají takovou mechaniku, jako ti nejlepší, ale to nejsme schopni ovlivnit. V posledním prodlouženém klusu navíc bylo nacválání. Předvedení couvání umí koně také lépe, bohužel dnes trochu uhnuli. Ale jinak mnoho velkých chyb nebylo,“ popsal svoji úlohu Radek
 
Samozřejmě nás zajímalo, co si myslí o trati maratonu. „Již ho mám dvakrát prošlý, je hodně zajímavý a myslím, že to bude hodně zajímavé, jelikož není ani tak moc technický, jako o rychlosti, s čímž může mít spousta vozatajů problém,“ dodal.
 
Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE