reklama 11D

Normandie 2014 Dvě lehké chyby Zelinkové s Calerim

Středeční 1. kolo skokové soutěže družstev, které je zároveň 2. částí jednotlivců, překonala Zuzana Zelinková s Calerim II s devíti trestnými body za dvě lehká shození na oxerech a překročení časového limitu. Projev na pakruru však byl velmi pěkný...
03.09.2014 13:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Zuzana Zelinková a Caleri II. Foto Jezdci.cz
 
„Byl to absolutně jiný parkur, než jsme viděli včera. Skoky jsou na maximálních výškách i šířkách a technická náročnost je opravdu hodna Světových jezdeckých her,“ konstatovala Zuzana Zelinková krátce po sesednutí
 
 
„Měli jsme dnes s trenérem jasný plán – jet na kontrolu, zbytečně se neplašit, neubírat cvalové skoky v distancích, jelikož pak by přišly problémy na dalších distancích. Začalo se triplebarem, což Caleri rád, navíc z pravé ruky. Dvojka byl na pravou ruku kolmák, trojka oxer, kde jsme si mohli vybrat ze 7 nebo 8 cvalových skoků. Vybrali jsme si 8, neboť poté následoval trojskok, tak jsme Caleriho nechtěli roztáhnout a vyplašit. Trojkombinace byla složená z oxeru, kolmáku a oxeru. Na áčku jsme bohužel udělali chybu, což mě hodně mrzí, jelikož nemusela přijít. Ťukl předními nohami do zadní bariéry. Je to trochu netypická chyba, ale stala se. Po trojskoku následoval na 5 až 6 cvalových skoků kolmý skok, kde jsme se rozhodli pro šest, neboť Caleri skáče trochu na pravou stranu a bála jsem se, že ho neudržím pod kontrolou, pokud zvolím pět. Poté jsme se otáčeli na pravou ruku na velký vodní příkop, po němž byla bedna 5 až 6 cvalových skoků. Udělali jsme šest. Za zdí byl na 6 nebo 7 cvalových široký oxer. Zde dělali koně velké problémy. Oxer je opravdu velmi široký a potřebuje precizní a dobrý nájezd. Nám se naštěstí povedl. Po delším cválání následoval vysoký kolmák v řadě na 7 až 8 cvalových skoků s oxerem, který měl u sebe vejce a kohouta jako velký stojan. Tady jsme udělali druhou chybu. Caleri trochu zakličkoval a nedostala jsem se k ježdění tak, jak bych potřebovala. Trochupodběhl a dostali jsme se blízko, takže na přední bariéře následovala chyba. Po desítce se točilo na pravou ruku na finální linii. Jedenáctka byl mohutný oxer Rolex, na němž koně hodně chybovali, jelikož jim již docházela síla. Pak na 4 krátké cvalové skoky kombinace kolmák a na jeden cvalový oxer, kde to třídilo i velké favority. Pak již jen kolmý skok ve tvaru pistole a cíl,“ detailně popsala kurz parkuru ze svého pohledu Zuzana Zelinková.
 
„Jsem moc spokojená, byť v prvním momentě jsem se neubránila zklamání. Caleri skáče výborně a já si to tu užívám. Stále doufám, že to třeba vyjde a podívám se do třetího kola,“ dodala jezdkyně. V té chvíli ovšem byla před startem více jak polovina účastníků. 
 
Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE