reklama 11D

Normandie 2014: Čeští skokané v Caen čtyřiadvacátí

Česká republika nakonec končí ve skokovém šampionátu Světových jezdeckých her 2014 na 24. místě a bohužel, nikdo z trojice Čechů nepokračuje ani do třetího kola jednotlivců. Všichni však na sebe mohou být hrdí, že předvedli velmi slušné výkony!...
03.09.2014 22:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ondřej Zvára a Cento Lano. Foto Jezdci.cz
 
Středeční výsledky Zuzany Zelinkové a Emmy Augier de Moussac jsme již okomentovali v průběhu dne v samostatných příspěvcích, a tak již nyní zbývá podrobněji zmínit jen Ondřeje Zváru, který byl opět s Cento Lanem  finišmanem českého týmu. Současně se stal i posledním startujícím českým jezdcem na stadionu d´Ornano
 
„Pocity mám hodně míšené. Jsem zklamaný, že se nám nepovedlo alespoň třetí kolo, na druhou stranu na ty zdravotní problémy, co jsme museli s Centem řešit, tak klobouk dolů před celým týmem. Dnes se choval už na opracovišti úplně jinak a byla z něj cítit pohoda. Chci tak poděkovat paní doktorce Vojáčkové, ošetřovatelce Anetě Urbanové, celému týmu, že za námi stáli a v neposlední řadě paní Rechové – majitelce Centa, která do poslední chvíle věřila, že to zvládeme. Všem moc děkuji,“ uvedl Ondřej Zvára.
 
„Měl jsem opět vlažnější tempo mezi dvojkou a trojkou. Docela dobře se mi podařilo přiblížit k triplebaru, což byla jednička, Cento ho až zbytečně moc respektoval, byl jsem hrozně v luftu a pak jsem nevěděl, zda ke dvojce mám víc přitlačit, nebo přidržet. Trojskok se nám povedl bezvadně. K dalšímu kolmáku se nám podařilo normálně cválat, byť sice trochu na ruce. Po vodě následovala bedna a po ní mohutný široký oxer, který se nám bohužel nepodařilo doskočit. Pak už jsme chytli lepší galop. Poslední těžká pasáž, kde se skákalo přes veliký oxer Rolex a na sebe čtyři cvalové do dvojskoku, který byl pekelně krátký a béčko oxer hodně široký, tam hodně koním docházela síla. Já si líp nacválal k Rolexu, Cento krásně docválal k áčku, já si mohl na béčku dát víc boty. Bezvadně jsem se přes to dostal a věděl jsem, že poslední skok už nebude žádný problém,“ shrnul svůj parkur Ondřej Zvára.
 
Ondřej Zvára nakonec skončil s Cento Lanem na velmi slušném 77. místě ze 149 dnes hodnocených. Emma Augier de Moussac s Danthe RDPS se umístila na 109. pozici a nejlepší příčku z našich obsadila Zuzana Zelinková s Calerim II, které k postupu do třetího kola scházelo jen opravdu velmi málo. Umístila se totiž jako šedesátá čtvrtá a pokud by si odpustil alespoň jednu z dnešních dvou chyb, postup by jí neunikl. 
 
Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE