reklama 11B

Nejlepší jezdci světa na finále Světového poháru

Americká Omaha přivítá v termínu 29. března až 2. dubna finále Světového poháru ve skákání. Finále se zúčastní celkem třicet osm nejlepších jezdců světa. Olympijští, světoví a evropští top jezdci budou usilovat o titul světového šampiona v Nebrasce…
27.03.2017 14:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve stejném termínu hostí Omaha také finále drezurního FEI World Cupu. „Zde neexistují nějaké pochybnosti o tom, že se jedná o největší jezdeckou událost této sezony," řekla předsedkyně Světového poháru, Lisa Roskens.
 
Seznamu přihlášených jezdců vévodí dvojnásobný světový šampion a obhájce titulu Švýcar Steve Guerdat. Tento jezdec, vítěz zlaté olympijské medaile z roku 2012 v Londýně, se pokusí zopakovat rekord brazilského Rodriga Pessoi s jeho třemi tituly.
 
Silnému americkému družstvu vévodí zlatá olympijská medailistka Laura Kraut a McLain Ward. Kraut, která bude závodit na Zeremonie, získala druhé místo a kvalifikovala se na Washington International Horse Show a Palm Beach Masters. Ward, který jako člen amerického družstva získal dvakrát týmovou zlatou, je aktuálně čtvrtý na světovém žebříčku. Ward pojede svůj sedmnáctý světový pohár na svém olympijském koni z Ria, HH Azur.
 
Divizi americké severní ligy zastupuje Karl Cook, který patří mezi nejlepší americké jezdce. Vyhrál kvalifikaci v Kanadě a dokončil jako pátý v Del Mar. Startuje na svém třetím světovém poháru s koněm Tembla. Další členové severoamerického týmu jsou: Jenny McAllister a Jamie Barge. Jako náhradníci jsou připraveni egyptský Mayel Nassar a dvojnásobný světový finalista, který vyhrál kvalifikaci na Palm Beach Masters, Francouz Eric Navet. Navet je zkušený olympijský závodník a vítěz světového poháru z roku 1990.
 
Z Evropy do Omahy dorazí hvězdy evropských chovů a jezdci světové třídy. Žebříček západoevropské ligy vede Kevin Staut. Staut se podílel na francouzském týmovém zlatě na OH v Riu. Aktuálně je šestý ve světovém pořadí. Nedílnou součástí týmu budou také Ludger Beerbaum a Marcus Ehning z Německa. Beerbaum startuje na svém dvacátém prvním světovém poháru.
Získal již sedmkrát individuální olympijskou medaili a třikrát byl členem vítězného olympijského týmu. Ehning, který vyhrál světové finále třikrát, a to v roce 2003, 2006 a 2010, bude soutěžit bez přerušení na svém sedmnáctém světovém poháru.
 
Mezi další kvalifikované v divizi západní Evropy patří olympijský vítěz z roku 2012, Scott Brash. Reprezentant Velké Británie se umístil jako třetí ve finále Světového poháru, které se konalo 2014 ve francouzském Lyonu. Centrální Evropu zastupují Dawid Kubiak z Polska, maďarský jezdec Gábor Szabó jr. a Rein Pill ze Estonska.
 
Kanadu budou reprezentovat dva jezdci. Pro Christophera Surbeye na koní Chalacorada to bude první zkušenost tohoto formátu. Keean White pojede na For Freedom Z, bude to jeho druhý start ve finále světového poháru.
 
Jižní Amerika vysílá svého jezdce Martina Rodrigueze Vanni, arabská liga má také jen jediného zástupce. Sheikh Ali Al Thami Z Quataru se v roce 2016 účastnil olympijských her v Riu a pojede svůj čtvrtý světový pohár.
 
 
Odkaz na stránky Světového poháru naleznete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE