reklama 11C

Světová špička se představí při CSI5*-W v Bordeaux

Série parkurového Světového poháru se pomalu chýlí k finále. V případě Západoevropské ligy FEI čekají jezdce před finálovým kláním už jen dvoje závody. Dvanácté kolo se pojede 3. – 5. února v Bordeaux, a přihlášky jsou opět plné zvučných jmen.
02.02.2017 09:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Dlouhodobě nejlepším rakouským jezdcem na světové scéně je Max Kühner. Také on bude závodit v Bordeaux. Foto: FEI / Stefan Lafrentz

Bordeaux hostí dvanácté kolo Světového poháru v parkurovém skákání nejsilnější evropské ligy. Závodit se začne 3. února, hlavní soutěž Grand Prix je na programu o dva dny později. Po tomto mítinku čeká účastníky již jen zastavení v Göteborgu, a pak již budou ti nejlepší směřovat do finále, které se odehraje v Nevadě.
 
V Bordeaux se představí v plné síle domácí francouzská reprezentace. V jejich sestavě je vedoucí jezdec žebříčku WC Kevin Staut, jeho zlatí kolegové z olympijského družstva Pénélope Leprevost, Philippe Rozier a Roger-Yves Bost. Na kolbiště se po půlroční přestávce vrací také Hermes Ryan, kterého sedlá další špičkový jezdec Simon Delestre
 
Také v německé soupisce figurují jezdci, kteří patří k parkurové elitě: Daniel Deusser, Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning a ryze parkurové soutěže okusí hvězda všestrannosti, několikanásobný mistr Evropy i olympijský vítěz Michael Jung. O něm je známo, že jako jezdec military konkuruje skokanům i na té nejvyšší úrovni.
 
Silná trojice dorazí z Belgie. Na seznamu jsou Pieter Devos, Nicola Philippaerts a Gregory Wathelet.
 
Z dalších vynikajících sportovců jmenujme Australanku Edwinu Tops-Alexander, Scotta Brashe (GBR), Maxe Kühnera (AUT), irské jezdce Denise Lynche a Bertrama Allena, Nizozemce Maikela van der Vleutena či zlatého medailistu z OH v Londýně a dvojnásobného vítěze finále SP Steva Guerdata (SUI).
 

Web CSI5* Bordeaux navštivte TADY




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE