reklama 11A

Monacká výhra vystřelila Brashe na žebříčku LGCT

Scott Brash vyhrál 27. června s Hello M´Lady působivým stylem Longines Global Champions Tour v Monaku. Rozhodlo rozeskakování, ve kterém se potkali nejlepší jezdci a koně světa. Vítězství katapultovalo Brashe na průběžné 2. místo žebříčku...
28.06.2015 11:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Scott Brash prožil v Monaku další skvělý úspěch letošní sezony. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Scott Brash je tak před osmým kolem, které proběhne v Paříži, na dosah vedoucí pozici. Těsně druhý došel John Whitaker, jehož agilní hřebec Argento do svého výkonu dával vše. Třetí dokončil Emanuele Gaudiano s Admarou 2 a tímto úspěchem navázal na dřívější monackou výhru
 
Průběh soutěže započítávané do LGCT naznačilyvýsledky CSI5* Prix Sapinda, která v sobotu hlavnímu programu večera předcházela. Davy opět ohromil Scott Brash, který s Hello Annie nadělil soupeřům téměř dvě sekundy. Pro druhé místo si s talentovanou klisnou Ornellaia dojel John Whitaker a třetí místo patřilo Brazilci Santiagovi Lambremu. Ten projel cílem o pouhé tři desetiny sekundy za Johnem s časem 47,51.
 
Na start Longines Global Champions Tour Grand Prix Du Prince De Monaco se seřadilo 45 nejlepších dvojic světa ze sedmnácti zemí. Na náročné, ale férové trati parkuru, postaveného Lucem Musettem museli jezdci předvést rychlost a hbitost a zároveň se popasovat s úzkým pískovým kolbištěm o rozměrech 75 x 28 m. 
 
První kolo absolvovalo patnáct dvojic čistě, k nim se pak přidaly tři nejlepší v dalším pořadí a dotvořily tak osmnáctku dvojic postupujících do druhého kola. Tempo nastavila Jessica Springsteen (USA), která zajela s čtrnáctiletou klisnou Lisona vyváženou čistou jízdu. Pod vedením nové trenérky Edwiny Tops-Alexander předvedla Jessica i bezchybné rozeskakování a s třemi nulami se usadila na 5. příčce. To je pro mladou Američanku, kterou v Monaku podpořili její rodiče, otec Bruce a matka Patti, obrovský úspěch.
 
Klání o body do LGCT sledovali jeho královská výsost princ Albert II. Monacký a jeho sestra Caroline princezna hannoverská. Také magnát a majitel FC Chelsea Roman Abramovich, jenž fandil v rámcových soutěžích dceři Sofii, zůstal až do večerního vyvrcholení. Připojil se k nim také Anuncio Ortega, miliardář a šéf módního impéria Inditex.
 
Za jejich přihlížení absolvovalo devět dvojic čistě druhé kolo. Bitva zesílila, když Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT) překonal fenomenální jízdou s Vienna Olympic kurz rozeskakování v čase 29,96 sekund. Pak byl pokořen Johnem Whitakerem, který v elektrizující atmosféře cválal velmi svižně a ubíral cenné desetiny sekund - dojel v čase 28,83. Po něm do kolbiště nastupoval k rozeskakování Scott Brash. Nesmírně hbitou jízdou s klisnou Hello M´Lady vybojoval čas 28,45. Následně se Ital Gaudiano pokusil o překonání tohoto výsledku, ale nakonec si s časem 28.90 došel pro třetí místo.
 
Monacké vítězství bylo prvním úspěchem devítileté klisny Hello M´Lady, která zazářila obrovskými sportovními schopnostmi a touto neskutečnou bitvou se postavila na stejně silnou pozici jako jednička Scotta Brashe Hello Sanctos. Brash nyní ztrácí na vedoucí Lucianu Diniz (POR) pouze 36 bodů. Ta má momentálně 181 bodů. Na třetím místě průběžného pořadí je Švéd Rolf-Göran Bengtsson (128 bodů), na příčku číslo čtyři se posunul Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT). Příští týden pokračuje série v Paříži, jezdci budou sbírat cenné body na překrásném místě pod Eiffelovou věží.
 
Více informací a rozhovory s osobnostmi monackého kola najdete ZDE
 
Zdroj: Tisková informace LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE