reklama 11D

Do ČDP se letos vrací soutěže pro děti a juniory

Dvanáctý ročník seriálu Český drezurní pohár přinese několik novinek. Po roční pauze se do ČDP vracejí soutěžní kategorie dětí a juniorů. Závodit se tak bude ve čtyřech kategoriích, kterými jsou Top Ten Cup, Challenge Cup, Junior Trophy a Novice Cup.
22.02.2017 13:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Česká jezdecká federace v těchto dnech schválila pravidla a harmonogram letošní sezony Českého drezurního poháru (ČDP). Soutěž, ve které se potkává česká drezurní špička, ve svém již dvanáctém ročníku přináší několik podstatných změn. Veškeré podrobnosti včetně pravidel najdete na webu ČDP.
 
Po roční pauze se do ČDP vracejí soutěžní kategorie dětí a juniorů. Závodit se tak bude ve čtyřech kategoriích, kterými jsou Top Ten Cup, Challenge Cup, Junior Trophy a Novice Cup. Seriálu se může zúčastnit každý jezdec a kůň s platnou licencí České jezdecké federace.
 
Zachován zůstává klasický systém kvalifikačních kol, ve kterých si jezdci svými výkony zajišťují finálovou účast. Oproti loňskému ročníku je pro účast ve finálovém závodě podmínkou absolvování pouze tří kvalifikačních kol, na rozdíl od loňských pěti.
 
„Určení celkového pořadí jezdců pro postup do finále bude stanoveno podle průměru tří nejlepších výsledků z kvalifikačních závodů,“ upřesňuje Martin Pecka, hlavní pořadatel ČDP.
 
Kvalifikačních kol se bude letos od května do srpna konat sedm a jejich rozpis naleznete také na webu ČDP, mezi pořadateli jsou přední české jezdecké areály. Nově se v ČDP představí Jezdecké centrum Královický dvůr, které leží nedaleko Prahy. Finálové závody bude pořádat opět Jezdecká společnost Equitana Martinice.
 
Finále ČDP se uskuteční v rámci druhého ročníku Czech Equestrian Masters, jezdeckého podniku, který propojuje profesionální sport a zábavnou show. Už loňské spojení ČDP a premiéry Czech Equestrian Masters ukázalo, že kombinace více jezdeckých disciplín je mimořádně atraktivní a soutěžícím dává možnost závodit před zaplněnými tribunami a bouřlivými reakcemi diváků.
 
„Finálové závody opět zpestříme i soutěží smíšených družstev, kterou loni ocenily především děti, jež mohly závodit za jeden tým společně s dospělými jezdci. Tento prvek skvěle zafungoval a pozitivní reakce napříč jezdeckou komunitou nás přesvědčily, že jsme vykročili správným směrem. Proto jsme se rozhodli do ČDP vrátit kategorie dětí a juniorů. Věříme, že pro mladou generaci jezdců je důležité, aby už od mala závodníci zažívali atmosféru velkých soutěží s plnými tribunami a přitom táhli „za jeden provaz“ napříč jezdeckými disciplínami, se svými „dospěláckými“ vzory. Těší nás a vážíme si podpory, kterou v tomto ohledu dostáváme od České jezdecké federace,“ říká Tomáš Vašáry, jednatel ČDP.
 
Zdroj: tisková zpráva ČDP



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE