reklama 11C

Seriál Český drezurní pohár v roce 2017 podvanácté

Už podvanácté se v příštím roce uskuteční Český drezurní pohár, kterého se pravidelně účastní česká jezdecká špička. Finálovou účast si budou moci soutěžící zajistit v 7 kvalifikačních kolech pořádaných napříč republikou. Více čtěte v tiskové zprávě.
09.12.2016 14:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

podvanácté se v příštím roce uskuteční Český drezurní pohár (ČDP), závodní podnik, kterého se pravidelně účastní česká jezdecká špička. Finálovou účast si budou moci soutěžící zajistit v sedmi kvalifikačních kolech pořádaných napříč republikou. První závody se budou konat o víkendu  6 .– 7. května v areálu JS Equitana Martinice, která je zároveň hlavním pořadatelem celého poháru včetně finále. Vyvrcholení ČDP se zde uskuteční 7. - 10. září
 
Mezi pořadateli ČDP se v příštím roce nově objeví Jezdecké centrum Královický dvůr, které se nachází jen 15 minut jízdy od pražského letiště Václava Havla směrem na Chomutov. Moderní areál pořádá pravidelně hobby i oficiální závody a jezdcům i koním nabízí profesionální sportovní zázemí a komfort. K dispozici je velké venkovní kolbiště o rozměrech 60x70 metrů, venkovní opracoviště o rozměrech 25x60 metrů a krytá hala o rozměrech 25x60 metrů s tribunou.
 
V současné době pracují pořadatelé na finální podobě pravidel platných pro ročník 2017, podrobnosti zveřejní na začátku příštího roku. Finále ČDP se stejně jako letos uskuteční v rámci druhého ročníku Czech Equestrian Masters, jezdeckého podniku, který propojuje profesionální sport a zábavnou show.
 
letošní premiéra Czech Equestrian Masters ukázala, že tato kombinace jezdeckých disciplín, tedy parkuru, drezury a pony skákání dětí, je mimořádně atraktivní a soutěžícím dává možnost závodit před zaplněnými tribunami a bouřlivými reakcemi diváků. Stejně jako letos se počítá i se zpestřením v podobě soutěže družstev, kterou ocenily především děti, jež mohly závodit za jeden tým společně s dospělými jezdci
 

TERMÍNOVÁ LISTINA ČDP 2017 JE ZDE

 
Zdroj: tisková zpráva ČDP



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE